Ludger Beerbaum wint zware WB Stuttgart

Share
  • 20 november 2011 19:28

door: redactie, 20 november 2011 19:28

STUTTGART
Tijdens de German Masters in Stuttgart hadden de Duitse ruiters keer op keer het nakijken. Maar op de slotdag zette Ludger Beerbaum de zaken recht. Hij pakte met Gotha de zege in de wereldbeker. Steve Guerdat werd met Nino des Buisonnets tweede. Jur Vrieling was met plaats 16 de beste Nederlander.

Ludger Beerbaum rijdt Gotha naar de overwinning.

Het was een zware wedstrijd, want van de 39 starters bleven slechts vier foutloos en acht haalden de eindstreep niet. Jur Vrieling uit Holwierde noteerde met VDL Bubalu naast een springfout ook nog een strafpunt voor het overschrijden van de tijd en eindigde als 16de. Marc Houtzager uit Rouveen, die met Sterrehof’s Opium aan de start kwam, liep in het basisparcours tegen twee springfouten aan en werd 21ste.

,,Het was een zwaar parcours. De hindernissen waren hoog en breed, maar ook zorgden de afstanden tussen de hindernissen voor problemen. Echt een combinatie van afstanden en de zwaarte van de hindernissen die het lastig maakte”, aldus Vrieling. VDL Bubalu sprong zeer goed en Jur liep tegen een, zoals hij het zelf noemde, onverdiende fout aan. ,,VDL Bubalu sprong zeer hoog en misschien wel net te hoog over een oxer en daarna kwam er een steilsprong. Zeker niet de moeilijkste in het parcours. We konden de afstand overbruggen in een lange vier of een korte vijf. Ik had gekozen om het in vier galopsprongen te doen, mede omdat ik met Bubalu probleempjes voorwaarts goed kan oplossen. Misschien sprong Bubalu, door zijn hoge sprong op de oxer, net niet ver genoeg door, waardoor we op die steilsprong een platte sprong kregen en het balkje viel. Ik loop er echt van de te balen. Mede omdat die steilsprong ook de enige hindernis was waarvan het hout even werd aangeraakt “, aldus Vrieling.

In het algemeen klassement heeft Rolf-Göran Bengtsson de leiding overgenomen van de Zwitser Pius Schwizer, die nu tweede staat, gevolgd door zijn landgenoot Steve Guerdat. Beste Nederlander is Maikel van der Vleuten uit Mierlo op de negende plaats.
[Stegen.net | KNHS]

Uitslag wereldbeker Stuttgart
1. Ludger Beerbaum (Dui) – Gotha FRH – 0 / 0 – 35.70
2. Steve Guerdat (Zwi) – Nino des Buisonnets – 0 / 0 – 35.93
3. Rolf-Göran Bengtsson (Zwe) – Quinteor la Silla – 0 / 0 – 36.55
16. Jur Vrieling (Holwierde) – VDL Bubalu – 5
21. Marc Houtzager (Rouveen) – Sterrehof’s Opium – 8