Carsten-Otto Nagel de beste in Stuttgart

Share
  • 22 november 2010 17:46

door: redactie, 22 november 2010 17:46

STUTTGART – Vijf wedstrijden zijn er inmiddels dit seizoen geweest in de cyclus van de wereldbeker en vier keer leverde dat een Duitse zege op. Carsten-Otto Nagel bleek zondag in Stuttgart de beste. De 48-jarige Duitser won in het zadel van Corradina. Marc Houtzager eindigde draaie als vierde met HBC Tamino.

Jur Vrieling uit Holwierde met VDL Bubalu en Albert Zoer uit Echten met Sam plaatsten zich niet voor de barrage en Vrieling eindigde met één springfout als 21ste, terwijl Zoer met twee springfouten als 28ste finishte. Op vrijdagavond had Houtzager ook al goede zaken gedaan, maar toen met de KWPN goedgekeurde hengst Opium VS (v. Polydor) door in de German Masters als zevende te eindigen. Deze German Masters werden een prooi voor de Duitse Meredith Michaels-Beerbaum, die in deze wedstrijd een beroep deed op Shutterfly.

,,We zaten elkaar ongelooflijk op de huid, want zes combinaties eindigden binnen één seconde van de winnaar. Ik was misschien iets in het nadeel dat ik redelijk in het begin van de dertien ruiters tellende barrage van start moest gaan. Daardoor probeerde ik een zeer vlot én foutloos rondje te realiseren, en als ik later van start had mogen gaan had ik er misschien nog een tandje bij kunnen zetten|”, reageerde Marc Houtzager direct na zijn voortreffelijke rit.

,,Mijn paard HBC Tamino sprong ongelooflijk en het was echt een dikke proef, waar overal in het parcours fouten werden gemaakt. Misschien was de driesprong iets te nadrukkelijk aanwezig. Aan de andere kant had de tijd mogelijk twee seconden sneller en daardoor scherper mogen zijn”, aldus Houtzager, die naast Cartsen-Otto Nagel ook de Duitser Marcus Ehning met Noltes Küchengirl en de Ier Billy Twomey met Tinka’s Serenade voor zich moest dulden.

Stegen.net | DPA | KNHS