Home » Minder paarden op markt in Hedel
algemeen

Minder paarden op markt in Hedel

HEDEL
Veel kijkers, weinig kopers en ongekend lage prijzen. Dat was maandag het beeld op de paardenmarkt in Hedel. Op deze markt werden 1852 paarden aangevoerd, een daling van zo’n 200 ten opzichte van vorig jaar.

De paardenmarkt in Hedel.

De organisatie schatte het aantal bezoekers op tussen de 30.000 en 40.000. Er was dit jaar extra aandacht voor dierenwelzijn. Zo hadden de paarden meer ruimte op de paardenmarkt en waren er ook al in de nachtelijke uren meer politiemensen en toezichthouders van dierenwelzijnsorganisatie Eyes on Animals en de ‘nieuwe Voedsel en Warenautoriteit’ aanwezig. Alle paarden werden bij aankomst gecontroleerd. Volgens een woordvoerder van Eyes on Animals was de situatie voor de paarden ,,stukken beter dan vorig jaar”.
[Stegen.net | GPD]

Deel dit met je vrienden