Offel en Greeve winnen kwalificaties

  • 5 november 2011 11:57
door: redactie, 5 november 2011 11:57

WIERDEN
De tweede kwalificatiewedstrijd voor de Grote Prijs van Wierden is vrijdagavond gewonnen door Katharina Offel met haar zevenjarige bruine merrie Eden Diverse Hagen. De voor Oekraïne uitkomende Duitse amazone noteerde als eerste starter in de barrage van het klassieke parcours over 1,40 meter een tijd van 35,37 seconden. Michael Greeve won eerder de eerste kwalificatie met Exclusive.

Michael Greeve met Exlusive

Michael Greeve met Exlusive. ©Roos Meertens

De concurrenten van Offel reden zich vrijdag stuk op haar rappe tijd. Michel Hendrix werd met Noble in 36,95 seconde tweede, Ben Schröder nam met BMC Floreen Sfn in precies 38 seconden de derde plek voor zijn rekening. Jack Andems met Charmentina en Pia-Luise Aufrecht met Venus bezetten de vierde en vijfde positie. Ook Stefanie van den Brink met Verdi, haar broer Dennis met Royal Dream, Stefanie Brugman met Qwinto en Annet Willems met Nirvana plaatsten zich voor de extra omloop. Ze spaarden hun paarden echter voor de hoofdrubriek van zaterdag.

Puissance

Pim Mulder liet zich vrijdagavond in een bomvolle manege De Vossenbos in Wierden kronen tot de koning van de puissance. Met Amigo slaagde Mulder er als enige in de muur te bedwingen, nadat deze in de vierde barrage de hoogte van 2,13 meter had bereikt. Alleen Jack Broek en Vascavelle, vorig jaar gedeeld winnaar en Anne-Liza Makkinga met Boeve’s Saforet mochten ook opdraven voor die vierde extra rondgang. Ze faalden niet op de triplebar, maar de muur was beiden te machtig.

Lokaal favoriet Remco Been moest bij het progressief springen over 1,35 meter met Thoran zijn meerdere erkennen in Doron Kuipers met Zhen. De Wierdenaar was met zijn chrono van 51,47 seconden bijna drie volle tellen langzamer dan Kuipers. Eric ten Cate greep direct achter Been de derde plaats met Vera Lyn.

Kirsten Rikkert leek met Sorrento op weg naar de zege in het twee fasenspringen over 1,35 meter, maar moest uiteindelijk toch genoegen nemen met de tweede positie. Haar tijd van 33,64 seconde werd alleen overtroffen door de Belg Jan Vlemmix met Carlito d’Es (33,08). Dennis van den Brink strandde met Royal Queen op 1,01 seconde van Rikkert en werd derde.

Eerste kwalificatie

De eerste internationale rubrieken van Indoor Wierden werden donderdag verreden. De uitsmijter van de dag was het 1,40-m-klassiek parcours dat gold als eerste kwalficatie voor de Grote Prijs van zaterdagavond. Micheal Greeve was met de Emilion-dochter Exclusive de snelste van maar liefst twaalf dubbel foutlozen en greep de overwinning. Robert Vos wist als lid van de organiserende vereniging De Eschruiters de zege net niet binnen de club te houden. Met VDL Dogan (v. Chin Chin) werd hij tweede voor Willem Greve met Sonate (v. Stakkato).
[Stegen.net]