Iers jeugdtalent Bertram Allen wint kwalificatie Indoor Wierden

Share
  • 10 november 2012 11:41

door: redactie, 10 november 2012 11:41

WIERDEN
De tweede kwalificatie voor de zaterdag te verrijden Grote Prijs van Wierden eindigde vrijdag in een Ierse zege. Bertram Allen, voormalig Europees ponykampioen, was met Sensation in precies dertig seconden de snelste ruiter in de twee fasenrubriek. Met driehonderdste seconde achterstand klasseerde Pim Mulder zich met Vimoser als tweede, terwijl Suus Kuyten met Don Juan de derde plaats bezette.

Julian Kraay met Wings en Theresa Soholt Henriksen met Emotion van ’t Beugelhof namen de vierde en vijfde plek voor hun rekening. Wierdenaar Bart Haselbekke handhaafde zich met Wigeunerin goed in het sterke veld en bezette de tiende positie.

Bertram Allen won in 2010 indivudeel goud op het EK ponyruiters.

Michael Greeve zette de finale van de Medium Tour, een klassieke rubriek met barrage, naar zijn hand. Met Exclusive, waarmee hij al eerder succesvol was in Wierden, troefde de stalruiter van Johan Heins ook Peter Geerink met Zidane af. Maikel van der Vleuten completeerde de topdrie met VDL Groep Zimba en hield Ben Schröder met Artiflex, Annet Willems met Nirvana en Frank Schuttert met Arc de Triomphe achter zich.

Suus Kuyten stuurde Dakota du Buisson Z naar een overtuigende overwinning in de rubriek over 1,30 meter tegen de klok voor de Small Tour. Stephanie Brugman volgde met Mobility Lil Majd op bijna anderhalve seconde als tweede. Vincent Geerink met Aramon, Arnold Boerekamps met S.l.i. Byron en Annet Willems met Tadette nestelden zich op de derde tot en met vijfde stek.

Anne Bakker was vrijdag tijdens Indoor Wierden niet te stuiten in de klasse ZZ. Ze won zowel de klassieke rubriek op tijd met Voltage B als het progressief springen met Taciende. In beide gevallen reed Niels Mulder met Pruso naar de tweede plek.