archief
contact
+31 6 53239630

Aniek Diks zeer succesvol op geslaagd Indoor Concours Winschoten

WINSCHOTEN – Het was een flinke reis voor Aniek Diks vanuit Vorstenbosch naar Winschoten, maar het was wel een lonende trip naar het Noorden. De Brabantse amazone won de finale en verdiende daarmee de paardentrailer. Ook werd ze eerste en tweede in de Z.
Aniek Diks en haar gewonnen paardentrailer.
Aniek Diks en haar gewonnen paardentrailer.

WINSCHOTEN | Stegen.net
Aniek Diks is zaterdagavond winnaar geworden van de finale van het nieuwe Indoor Concours Winschoten. De Brabantse amazone reed uitstekend met haar Z-paard Lorain en won de hoofdprijs, een gloednieuwe paardentrailer.

Aniek Diks en haar gewonnen paardentrailer.
Aniek Diks en haar gewonnen paardentrailer.

Het Indoor Concours Winschoten trok een mooi deelnemersveld naar manege De Dollard en er was een zeer redelijke publieke belangstelling. De organisatie pakte goed uit en had de zaken goed voor elkaar. Een paardentrailer als hoofdprijs is natuurlijk ook niet mis. De beste deelnemers uit de twee Z- en ZZ-parcoursen gingen er de strijd over aan.

Aniek Diks won met Lorain het Z-klassiek tijdens het Indoor Concours Winschoten.
Aniek Diks won met Lorain de finale van het Indoor Concours Winschoten.
┬ęSteven Stegen

Vier combinaties bleven foutloos in het basisparcours dat Wietse van der Velde had opgesteld. In de barrage zette Vicky Helthuis de snelste rit neer, maar zij maakte met Chappeau wel een foutje en werd daarmee uiteindelijk derde. De strijd om de trailer was spannend, want Aniek Diks was met Lorain uiteindelijk maar ietsje sneller dan de nummer twee, Robert Havinga met Bacardi. Poels won eerder op de dag ook al het Z-klassiek met Lorain.

Robert Havinga werd met Bacardi tweede in de Z/ZZ-finale. ┬ęSteven Stegen
Robert Havinga werd met Bacardi tweede in de Z/ZZ-finale.
┬ęSteven Stegen

Het ZZ-klassiek kwam op naam van Niels Mulder met Pruso, voor Weite Oldenziel met Ofichem’s Amirda. Oldenziel nam revanche in het twee fasen parcours, dat hij voor de neus van Marian Lunche en Whatever wegkaapte. Stefanie Luning had ook een prima dag, met een vijfde plaats in de finale en een mooie overwinning met Wayne Rooney in het Z twee fasen, waarin ze Aniek Diks op de tweede plaats hield.

Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel