Ben Maher vooraan bij WB Londen

Share
  • 18 december 2011 19:03

door: redactie, 18 december 2011 19:03

LONDEN
Ben Maher was zondag voor eigen publiek de beste in de wereldbeker. De 28-jarige Britse ruiter versloeg in de barrage tien tegenstanders met zijn paard Triple X III (v. Namelus R). Er zaten geen Nederlandse combinaties in de barrage.

De prijsuitreiking in Londen.

Maher zette Triplle X III dit jaar pas voor het eerst in op het allerhoogste niveau. Hij moest in Londen in de barrage alle zeilen bijzetten, want er zaten veel snelle combinaties in de rijkelijk gevulde barrage. Slechts drie combinaties bleven opnieuw foutloos. Maher zette de winnende tijd van 38,71 op de klok en verdiende daarmee de volle mep aan punten voor de wereldbeker en een geldbedrag van 33.000 euro. ,,Niet voor niets is Olympia mijn favoriete concours”, aldus Maher. ,,Vor mij had het jaar niet mooier kunnen eindigen.” De Duitse Marcus Ehning werd tweede met Sabrina, gevolgd door de Ier Dermott Lennon en Hallmark Elite.

Beste Nederlander was Maikel van der Vleuten. De ruiter uit Mierlo werd 23e, door twee springfouten van VDL Groep Verdi in het basisparcours. Ook Gerco Schröder maakte met Eurocommerce New Orleans twee springfouten. Rolf Göran Bengtsson blijft royaal aan de leiding in de tussenstand., gevolgd door Steve Guerdat en Nick Skelton.
[Stegen.net]