Ben Maher wint spannende wereldbeker in Londen

Share
  • 17 december 2023 19:59

door: redactie, 17 december 2023 19:59
Londen
stegen.net

De wereldbeker springen bij de London International Horse Show kende zondagmiddag een fantastische ontknoping. Na een enerverende wedstrijd pakte Ben Maher de overwinning met de pas 9-jarige Enjeu de Grisien (v. Toulon).

De wedstrijd in Londen was zwaar, maar toch wisten elf combinaties zich voor de barrage te plaatsen. Het werd een geweldig sluitstuk van de wedstrijd, met een intens meelevend publiek op de goed gevulde tribunes. Op voorhand was het Britse succes al verzekerd, met zowel Ben Maher als Scott Brash als kanshebbers op de overwinning.

Ben Maher
Ben Maher en Enjeu de Grisien tijdens de wereldbeker in Londen.
© FEI | Jon Stroud

De Ier Daniel Coyle was de eerste ruiter die in de barrage opnieuw foutloos reed. Met Legacy zette hij een tijd van 37.99. Daar ging Scott Brash even later ruim onderdoor met zijn 14-jarige wonderpaard Hello Jefferson. De BWP-ruin is soepel, heeft vermogen en denkt enorm mee. Hun rit was een lust voor het oog en met een tijd van 37.80 leek Brash de zege in de achterzak te hebben.

Maar Ben Maher wenste zich daar als laatste starter in de barrage niet bij neer te leggen. Hij leek niet heel snel te beginnen, maar versnelde gedurende het traject op indrukwekkende wijze met Enjeu de Grisien. ,,Dit is een wedstrijd die iedereen wil winnen. Zulke mooie sport hebben we lang niet gezien.”

Klik hier voor de uitslag wereldbeker Londen 2023.