Hengst Apache in Zuidbroek klasse apart

Hengst Apache in Zuidbroek klasse apart

29 december 2011 23:47 Uit

Door redactie
 
Deel dit bericht
Leestijd: 2 minuten

ZUIDBROEK | STEGEN.NET
Voor het tweede jaar op rij werd tijdens het CSI Veendam de hengstencompetitie verreden. Het onderdeel keerde terug op het Groningse evenement omdat NIC Assen vorig jaar niet doorging. Het was de derde aflevering van deze druk bezochte competitie.

De dag begon met de dressuur in de klasse L. Dankzij een zeer goede verrichting van Presidents Jack Sparrow (Johnson uit Kiara v. Wolkentanz II, fokker H. Schmidgall uit Wuestenrott (D.)) onder Edward Gal won deze hengst deze klasse met 86,5 punten. Hij werd geroemd om zijn expressieve bewegingsvorm en goede galoppade en neemt deel aan de hengstenselectie van het KWPN. Eerder won hij al in Hengelo en Roosendaal.

De klasse M is in Zuidbroek op naam gekomen van Briljant (Uphill uit Ruzelma ster v.Darlington, fokker G.W. van Norel uit Wapenveld) onder Diederik van Silfhout. De hengst liet een hele constante en gehoorzame verrichting zien en liep 79 punten bijeen.

Emmelie Scholtens met Apache

Emmelie Scholtens stelde Apache super voor.
STEGEN.NET | ROOS MEERTENS

De zwaarste klasse werd in Zuidbroek gewonnen door Apache (UB40 uit Tolanda elite pref v.Krack C, fokker A.A. van der Koppel uit Wadenoyen) en Emmelie Scholtens. Volgens de jury is Apache en topatleet, die bovendien top werd voorgesteld. Met een ultieme 10 voor zijn excellente draftour en een 9,5 voor de galop en functionaliteit kwam Apache uit op de uitmuntende totaalscore van 90,5 punten! Hij deed zijn verrichting op ZZ-Zwaar niveau. Op gepaste afstand volgde Amazing Star (v. Flemmingh) onder Theo Hanzon met 78,5 punten op de tweede plek.

Springen
De klasse Z/ZZ leverde mooie sport op. Zeer overtuigend sprong Falaise de Muze (v. Wandor van de Mispelaere) onder Sander Naber naar de zege in deze rubriek. De kwaliteitsvolle vos sprong foutloos in een zeer snelle tijd van 31,24 sec. Daarmee hield hij BMC Zambesi TN (v. Heartbreaker) onder Sjaak Sleiderink net achter zich (31,40 sec).

Met een zeer scherp gereden barragerit zette Bustique (v. Indoctro), gereden door Michel Hendrix, de klasse M op zij naam. Jur Vrieling won daarvoor de klasse L met de patent springende Crespo VDL (v. Canturo). De hengst kreeg in beide rondes alleen maar achten.

Bron: KWPN