Home » Bart Haselbekke verrast op ICNN Drachten
springen

Bart Haselbekke verrast op ICNN Drachten

DRACHTEN
Op ICNN Drachten heeft de 18-jarige student bedrijfseconomie Bart Haselbekke uit Wierden zijn eerste Grote Prijs gewonnen. Hij reed ijzersterk in de hoofdrubriek van het internationaal CSI1* concours. De Grote Prijs stond op 1.35m uitgeschreven, maar de hindernissen waren opgetrokken tot een hoogte van 1.40m. Er waren slechts vier ruiters die doordrongen tot de barrage en daarin bleven er twee opnieuw foutloos.

Bart Haselbekke met Wingeunerin. ©Facebook.com

Bart Haselbekke ging in zijn nopjes naar huis. Zijn net negenjarige merrie Wingeunerin (Silverstone x Corland) won uit drie starts twee eerste prijzen en een derde. ,,We kochten haar in juli met ervaring op 1.20m en 1.30m niveau van haar fokker Derk Noordhuis uit Wijster en ze heeft sindsdien al goede dingen gedaan. Zo wonnen we in november in Polen de finale van het 1.40m springen en zat ze ook in december elke dag in de prijzen op Hippisch Hengelo. Aanvankelijk had ik dit concours niet in de agenda staan, maar Sander Geerink vond dat ik mee moest. Ik ben blij dat ik me heb ingeschreven. Dit is tevens een mooie voorbereiding op het tweesterren concours dat volgende week hier in Drachten begint en waar ik ook aan mee doe”, vertelt Bart Haselbekke, pupil van springruiter Ben Schröder en Roeli Bril.

Kort voor de Grote Prijs won Haselbekke al de 1.30m Medium Tour met Umbro W (v. Farmer), ook al een eigen paard. ,,Alle paarden die ik te rijden heb, zijn van ons zelf. Het rijden zie ik als een hobby. Ik ben dit jaar begonnen aan de studie bedrijfseconomie in Enschede en train daarnaast zes tot zeven paarden. Dat is tot nu toe goed te combineren, ook omdat we een meisje in dienst hebben die de paarden dressuurmatig traint. Een paardenopleiding zag ik niet zitten, dat kun je in de praktijk wel leren. Ik moest van mijn ouders een fatsoenlijke opleiding kiezen, zodat je in elk geval altijd ergens op terug kan vallen. Het kan best zijn dat ik straks professioneel in de paarden ga, maar het is ook mogelijk dat ik het als hobby houd. We zien wel.”

Tweede in de Grote Prijs werd Marianne Boerema met haar stoere hengst Wakey-Wakey (v. Gentleman), gevolgd door de zeer succesvolle Sander Geerink op Casper de Muze (v. Triomphe de Muze) van Stal Eurocommerce en de op dit niveau debuterende Wendy Scholten met Blom’s Alina (v. Tangelo van de Zuuthoeve), veruit het jongste paard in dit gezelschap.

In de 1.20m Small Tour pakte Anne-Liza Makkinga de eerste prijs mee met Alweer ‘n Liefhebber (v. Darco). In de 1.30m Medium Tour werd Sander Geerink met Zaza (v. Casco) tweede achter Bart Haselbekke.
[Stegen.net]

Zie ook: Facebook-pagina Bart Haselbekke

over de auteur

redactie

De redactie van Stegen.net bericht sinds 1995 over de paardensport, met het accent op Noord-Nederland.

Heb je tips en/of aanmerkingen of verbeteringen, meld die dan op info@stegen.net