Britse springsport verliest weer een toppaard

Britse springsport verliest weer een toppaard

9 januari 2012 19:39 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

LONDEN | Stegen.net | KNHS
Steeds meer Engelse paardensportfans beginnen te twijfelen of de eigen ruiters nog wel succes zullen boeken op de Olympische Spelen in eigen land. Want opnieuw is een getalenteerd paard verkocht. Dit keer gaat het om Titus, die sinds een jaar werd gereden door Guy Williams.

Guy Williams met Titus tijdens het laatste NIC in Assen. ©Roos Meertens

De 12-jarige Titus, die onder Williams deelnam aan het EK in Madrid en ook op het NIC Assen aan de start verscheen, is aangekocht door de Australische Edwina Tops-Alexander, de vrouw van Jan Tops. Voor Rob Hoekstra, de Britse chef d’équipe, is dat een flinke tegenvaller. ,,Het is teleurstellend, maar wel te begrijpen dat je nu op deze manier een paard verliest. Guy verkeert echter met meerdere paarden in goede vorm, dus schrijf hem nog niet af voor de Olympische Spelen.”

Titus is niet het eerste paard dat wegvalt voor Engeland. Eerder werd al bekend dat Sultan V van Bruce Menzies en Talan van Robert Smith zijn verkocht. Beide laatste paarden zullen voor Saudi-Arabië uitkomen.
[Stegen.net]