Engeland presenteert sterk dressuurteam voor Olympische spelen

  • 24 juni 2012 13:05
door: Steven Stegen, 24 juni 2012 13:05

LONDEN
In Engeland is de kogel door de kerk. De British Olympic Association heeft het dressuurteam bekend gemaakt voor de Olympische Spelen die in augustus in Londen worden gehouden.

De Britten stellen twee sterke amazones op met de 27-jarige Laura Bechtolsheimer (Mistral Hojris) en de 25-jarige Charlotte Dujardin (Valegro). Daarnaast komt de ervaring van de oudgedienden Carl Hester (44) en Richard Davison (57), die respectievelijk met Uthopia en Artemis aan de start zullen komen. Beide mannen staan aan de vooravond van hun vierde Olympische Spelen.

Charlotte Dujardin is de grote verrassing in het Britse team.

Charlotte Dujardin verdiende haar teamplaats dankzij haar prachtige prestatie eind april in het Duitse Hagen, toen ze met Dujardin het record in de Grand Prix Special op 88,022% zette. Ook overtuigde de leerling van Carl Hester, die mede-eigenaar is van Valegro, tijdens de wereldbeker eind december in Londen. In Engeland zijn de verwachtingen hoog gespannen. Het land haalde nog niet eerder een dressuurmedaille op de Spelen. Als dat in eigen land zou lukken, dan mag je rustig van een stunt spreken.
[Stegen.net]