Ponytitels dressuur in Groningen verdeeld

Ponytitels dressuur in Groningen verdeeld

29 januari 2012 16:09 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

VLAGTWEDDE

Kim de Jonge: Z2-kampioene met Sandokan. ©Helen de Koning

Kim de Jonge heeft zaterdag tijdens de Groninger kampioenschappen dressuur voor pony’s prima gepresteerd. De amazone domineerde in de zwaarste klasse, maar ook Demi van ‘t Veer presteerde opvallend.

Kim de Jonge had in de Z2 geen concurrentie, maar toch kon ze overtuigend als kampioene worden gehuldigd. Want de amazone uit Groningen zette met de inmiddels 18-jarige Sandokan een uitstekende proef neer, die met een gemiddelde van 66,75% werd beloond. Met haar tweede pony Hagelkruis Valentijn behaalde ze met 63,29% ook een mooi resultaat.

,,Ik had stiekum wel een beetje met Sandokan op de titel gerekend. Hij liep vandaag weer erg fijn”, aldus Kim de Jonge, die op de afgelopen Hippiade nog als zevende eindigde en inmiddels ook internationale ervaring heeft opgedaan.

Samen met zus Michelle hoopt ze in de toekomst vaker aan buitenlandse wedstrijden mee te kunnen doen.

Ricardo Scheich werd met Doerak kampioen M1/M2 cat D/E. ©Steven Stegen

In de Z1 was Demi van ‘t Veer niet te kloppen. De 11-jarige amazone uit Vlagtwedde won met No Angel met ruime voorsprong de cat. D/E. Ook in de cat. C eiste Demi van ‘t Veer de titel op, nu met Chardon.In de M2 D/E presteerde Ricardo Scheich opvallend. De 14-jarige ruiter uit Harkstede pakte met de Haflinger Doerak de titel en werd met Hoppenhof’s Jumbo tweede.

Zijn 10-jarige zusje Tatum maakte het succes voor het gezin Scheich compleet, want zij eiste met Petite RK de titel in de M1/M2 kleine maat op. Maar het was wel ongekend spannend, want de titel werd gedeeld met Lauren Kok en haar pony Nicole. ,,Dat is echt een unicum”, aldus voorzitter Derk Scheper van het regiobestuur. ,,Ze scoorden bij de twee jury’s exact gelijk en ook op het protocol waren de laatste punten identiek. We hebben met Ermelo overlegd en beide amazones zijn welkom op het KNHS-kampioenschap.”

Afgetekende kampioene

Maaike Slootweg was in de M1 D/E de afgetekende kampioene met haar prachtige pony Goldwin’s Hoeve El Diego van de familie Drenth uit Onstwedde. Voor de 17-jarige kampioene uit Midwolda is de pony een lot uit de loterij. ,,Ik ben echt heel blij dat ik El Diego mag trainen en uitbrengen. Het is een hele fijne en vooral ook leergierige pony. Hij is nog maar zes en ik rijd ‘m sinds september, maar het gaat echt heel goed en snel. Ik denk dat deze pony ver kan komen.”

Maaike Slootweg eiste de Z2-titel op met El Diëgo. ©Steven Stegen

De M1-C kwam op naam van Féline Bakker uit Wierum. De 12-jarige amazone was met Samedi al eens KNHS-kampioen in de L2 en het duo zette ook nu weer een prima verrichting neer.
[Stegen.net]

Gronings kampioenschap dressuur pony’s, Vlagtwedde, 28 januari

Z2 D/E: 1. Kim de Jonge, Sandokan, 66.75%; 2. Kim de Jonge, Hagelkruis Valentijn, 63.29%
Z1 D/E: 1. Demi van ‘t Veer, No Angel, 61.76%; 2. Romy Babtist, Wietze, 59.71%; 3. Iris de Haan, Agiera, 58.97%
Z1 C: 1. Demi van ‘t Veer, Blokland hoeve’s Chardon, 62.50%
M1/M2 D/E: 1. Ricardo Scheich, Doerak RK, 65.17%; 2. Ricardo Scheich, Hoppenhof’s Jumbo, 65.17%; 3. Margot Arkema, Feuerhan King, 59.50%
M1/M2 AB: 1. e.a. Tatum Scheich, Petite RK, 60.33% en Lauren Kok, Nicole, 60.33%; 3. Britt van Setten, Bell Boy, 60.00%
L2 D/E: 1. Tara Bielderman, Luc, 63.33%; 2. Anouk Blom, Whisper, 63.00%; 3. Simone Benthem, Le Ceanu, 62.67%
L2 C: 1. Mette de Kok, Slangenburg’s Teus, 60.00%; 2. Chantal Windstra, Carlos, 58.83%
L2 AB: 1. Tess de Boer, Macho, 61.50%; 2. Emy Mulder, Tania, 60.33%