archief
contact
+31 6 53239630

Aansprekende ponykampioenen in Groningen

door Roelke Nienhuis

APPINGEDAM – De regio Groningen van de KNHS beleefde in de Veenhoeve in Appingedam een geslaagd kampioenschap, met in de Z2 een aansprekende kampioene. De zwaarste titel ging naar de 14-jarige Michelle de Jonge met Hagelkruis Valentijn.

Over de winnende combinatie valt veel positiefs te melden: een fijne pony, mooie eenvoudige wissels, goed over de benen gereden, een amazone met talent, kortom een harmonieuze combinatie. Toch zijn er volgens de jury, de dames Bieleveld en Vermunt, enkele verbeter punten. ,,Valentijn is een mooie gespierde pony met veel front, met een amazone die de pony fijn aan elkaar kan rijden. Michelle laat helaas punten liggen bij de schouderbinnenwaarts en de linker en rechter buiging zijn ongelijk. Zij is niet de enige, in de Z1 en Z2 zien we dat veel combinaties punten laten liggen. Structureel werd de schouderbinnenwaarts met de achterhand naar buiten gereden. Vaak zagen we pony’s te kort in de hals, op de voorhand en achter de loodlijn gereden. Er zijn nog genoeg aandachtspunten” aldus mevrouw Thea Vermunt.

Maaike Slootweg
Z1-kampioene Maaike Slootweg. ©Roelke Nienhuis

Voor Michelle de Jonge was het niet haar eerste Groningse titel. Zij rijdt nu 1,5 jaar op Valentijn, een nakomeling van de welsh Leuns Veld’s Lord. Michelle vertelt: ,,De proef ging best goed, helaas schrok Valentijn een aantal keren en sprong hij weg. Ik heb de laatste tijd vanwege het weer weinig kunnen oefenen. Afgelopen week heb ik wel de hele week kunnen trainen, we zijn een aantal keren bij Jack Laarakkers geweest. Normaal train ik bij Christa, als zij afwezig is ga ik naar Jack of Agnes Oosterhof.”

Michelle, die Edward Gal als een groot voorbeeld noemt, heeft in 2009 van de KNHS de belofte status ontvangen en via het Rabotalentenplan 10 extra lessen van Christa Laarakkers. Als 14-jarige een mooi resultaat, maar niet voor Michelle, zij wil graag in het B kader. De combinatie heeft al twee keer 67% gescoord zodat het B-kader steeds dichterbij komt.

9 deelnemers in de Z1 cat DE lijkt niet veel, maar is voor de regio Groningen een redelijk aantal. De hoogste punten gingen naar de 15-jarige Maaike Slootweg uit Midwolda met Limbra’s Levita. ,,Ik heb fijn gereden en ben heel tevreden over het resultaat, met de jury ben ik het eens. In de proef kan het stapgedeelte beter, daar ga ik flink op oefenen. De laatste tijd heb ik thuis heel hard gewerkt aan bijvoorbeeld de appuyementen en nu staan er zevens op mijn staatje. Ik heb niet echt een trainer, mijn moeder (Liesbeth Slootweg) steunt mij enorm en verder hoor ik bij de inventaris van stal Laarakkers. Hulp en voorbeelden genoeg in mijn omgeving.”

Stegen.net

Total
0
Shares
gerelateerde berichten
Total
0
Share