Sjef Janssen toch geen trainer van Matthias Rath

Sjef Janssen toch geen trainer van Matthias Rath

31 januari 2012 22:37 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

ERP
Sjef Janssen treedt toch niet op als trainer van de Duitse ruiter Matthias Rath. Dat verklaarde Janssen dinsdagavond, nadat enkele uren eerder in de Duitse media werd gemeld dat hij dat wel zou doen.

Sjef Janssen.

,,Ik zou Rath eventueel met enkele jonge paarden begeleiden”, aldus Janssen. Dat was opvallend, omdat Rath met zijn toppaard Totilas straks bij de Olympische Spelen in Londen een concurrent is van de Nederlanders. Janssen: ,,Totilas stond er buiten. Maar om het zuiver te houden heb ik er vanaf gezien. Er was even sprake van”, zei Janssen. ,,Nu niet meer. Ik richt me op de Nederlanders. Genoeg te doen.” Het is onduidelijk wat er gebeurt na de olympische spelen in Londen, als het contract van bondscoach Janssen afloopt.

Totilas werd wereldberoemd onder Edward Gal en won meerdere internationale titels. Ruim een jaar geleden ging de nu al legendarische hengst over in Duitse handen. Grote successen bleven tot nu toe uit.
[Stegen.net | DPA]