Totilas op trainingskamp bij Sjef Janssen in Brabant

Share
  • 31 juli 2012 11:52

door: redactie, 31 juli 2012 11:52

ERP
Matthias Rath komt met Totilas trainen op het bedrijf van Anky van Grunsven en Sjef Janssen. Dat zegt de 62-jarige Nederlandse bondscoach in een interview met NuSport. Janssen stopt na de Olympische spelen als bondscoach en gaf al eerder aan dat hij de geplaagde Duitse dressuurcombinatie de helpende hand zou bieden.

Een jaar geleden was Janssen ook al in beeld om de niet bijster succesvolle combinatie Rath/Totilas te gaan trainen, maar daar zag hij van af toen een storm van kritiek losbarstte. Janssen tegen NuSport: ,,Als ik een concurrent heel goed had gekregen, ontneem ik Nederland een medaillekans. Dat wordt me natuurlijk niet in dank afgenomen dus heb ik het uitgesteld tot na de Spelen.”

Matthias Rath kan met Totilas wel wat professionele ondersteuning gebruiken.

Over de aanpak zegt Janssen: ,,Totilas weet wel hoe het ongeveer moet. Rath is natuurlijk veel minder ervaren dan Edward. Die is ouder en heeft zeker tien Grand Prix-paarden onder zijn kont gehad. Rath heeft altijd wel goede paarden bereden, maar hij heeft nooit geleerd hoe hij zo’n paard goed moet laten optreden. Als je dan een Ferrari als Totilas onder je kont krijgt, wordt het er niet makkelijker op. Ik ben blijkbaar de aangewezen persoon om hem dat bij te brengen.”

Als Rath, die momenteel herstelt van de ziekte van Pfeiffer en Totilas straks inderdaad in Brabant gaan trainen, dan is er een goede kans dat ze op enig moment het duo Adelinde Cornelissen/Jerich Parzival tegen het lijf lopen. In dezelfde bijdrage staat dat Cornelissen daar geen moeite mee heeft. ,,Iedereen moet voor de coach kiezen die het best bij hem past. Voor mij is het in ieder geval geen probleem dat Rath naar Janssen komt. Ook na de Spelen blijf ik gewoon trainen onder Sjef.”
[Stegen.net | NuSport]