Steve Guerdat scoort met nieuwe troef Nasa

Share
  • 29 januari 2012 00:06

door: redactie, 29 januari 2012 00:06

ZÜRICH
De op één na hoogst gedoteerde rubriek in Zürich is vrijdagavond gewonnen door Steve Guerdat. De 30-jarige Zwitser won de Grote Prijs in het zadel van de schimmelmerrie Nasa (v. Cumano).

Steve Guerdat met Nasa.

Guerdat bleef als enige van de zeven deelnemers in de barrage nogmaals foutloos met Nasa, die voorheen is uitgebracht door de Belg Niels Bruynseels. Guerdat lijkt het erg goed te kunnen vinden met zijn nieuwe troef, want het duo won in december in Genève ook al de Grote Prijs. ,,Ik had nu wel het geluk aan mijn zijde”, zo erkende Guerdat, die daarmee doelde op het basisparcours, waarin Nasa tot vier keer toe de balken flink liet wiebelen.

De tweede plaats ging naar Kevin Staut en de Nederlands gefokte Silvana (v. Corland). De KWPN-gefokte en gekeurde AD Unaniem (v. Numero Uno) bleef met Athina Onassis net buiten de barrage door een tijdfout.

De twee aanwezige Nederlandse ruiters Jur Vrieling en Harrie Smolders speelden geen rol van betekenis en werden 21e en 30e. Jessica Kürten en Vincente, kersverse winnaars van Jumping Amsterdam, kwamen ook niet verder dan plek 24.
[Stegen.net]