FEI heft schorsing Steve Guerdat op

Share
  • 28 juli 2015 11:16

door: redactie, 28 juli 2015 11:16

GENÈVE | STEGEN.NET | BELGA | FEI

De FEI heeft maandag de schorsing van de Zwitserse springruiter Steve Guerdat opgeheven. De federatie acht het waarschijnlijk dat het positieve resultaat van dopingtesten bij twee van de paarden van de olympische kampioen aan besmette voeding te wijten is.
Steve Guerdat Nasa St Gallen Nations Cup

Steve Guerdat met Nasa (archief)

Guerdat kon daarvoor tijdens een hoorzitting eind vorige week voldoende wetenschappelijk bewijs voorleggen. Op 16 mei werden bij het CSIO in het Franse La Baulle sporen van codeïne en oripavine en morfine ontdekt bij de 14-jarige hengst Nino en de 14-jarige merrie Nasa. ,,Ik ben opgelucht en blij over het besluit”, aldus Guerdat.

Voordeel van de twijfel
Ook Alessandra Bichsel, een landgenote van de 33-jarige Guerdat, krijgt het voordeel van de twijfel en mag opnieuw in competitie komen. Bij een antidopingtest op haar paard Charivari werden op 8 mei in Deauville eveneens sporen van codeïne, oripavine en morfine aangetroffen.

De paarden van de twee ruiters mogen wel nog twee maanden niet in competitie gebracht worden. Guerdat mag volgende maand (19-23 augustus) dus wel deelnemen aan het Europees kampioenschap in Aken, maar kan dat niet doen met Nino, die hem in 2012 in Londen aan olympisch goud hielp.