Driesporenruiters succesvol in eigen huis

Driesporenruiters succesvol in eigen huis

20 februari 2012 09:35 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

ONSTWEDDE
Afgelopen weekend werd de laatste wedstrijd verreden van de dressuurcompetitie Onstwedde. Dit was tevens ook de laatste keer dat de competitie verreden werd. Voor het volgende indoor seizoen is gekozen voor twee B L M wedstrijden en twee Z t/m Zz-licht-wedstrijden, zodat ook in de klasse Z dubbele proeven verreden kunnen worden. Willemien Vries won met de keurmerrie Arleste (v. Sandreo) in de zwaarste klasse.

Willemien Vries met Arleste (archief). ©RolandHitze.nl

De laatste competitie wedstrijd werd gekenmerkt door uitvallers. Volgens secretaresse Ineke Migchels is het zeer teleurstellend dat mensen wegblijven  zonder enig bericht. ,,Niet alleen geeft dit gaten in het programma, maar het is het ook vervelend voor de deelnemers en de jury. Aan de prijzen zal het niet gelegen hebben want dankzij vele sponsors konden we de deelnemers mooie prijzen aanbieden.”

De leden van organiserende vereniging deden goede zaken tijdens de competitie. In de klasse B werd de finale gewonnen door Jessica Idskes met Zummer Zurprice van PSV Driesporen, gevolgd door Liseth Mulder met Casino van rijvereniging Niop. Liseth scoorde de laatste wedstrijd goed door samen met Jessica een proef te winnen en ook nog tweede te worden.

In de klasse L1 werd de finale gewonnen door Fianne Meijer met Best of Times van PSV Driesporen. Tweede werd Monique Los met Wendi van Neta. Opvallend was dat deze klasse twee keer overtuigend werd gewonnen door Katja Renken-vd Lubbe met de opvallende merrie Charming Lady rv. Na twee jaar afwezigheid in de dressuurbaan scoorde ze 199 pnt en 207 pnt.

In de L2 domineerde Gronings indoorkampioene Cindy Stooker met het paard Celeste. Ze wist de gehele competitie aan kop te blijven en hierdoor wist ze met overmacht de competitie te winnen. Ook Karin Norder-Wiekens met Bo was de hele competitie bovenaan te vinden en werd hierdoor uiteindelijk tweede.

De klasse M1 werd gewonnen door Driesporen lid Ann Wessels, die twee troeven had en vaak concurrent van zichzelf was. Vorig weekend was ze nog dupe van een groot juryverschil tijdens de indoorkampioenschappen. Nu nam ze revanche door eerste en tweede te worden met een mooie score van 208 en 207. Met het paard Benice H won ze de competitie en ze werd ook nog derde met Batangie. De succesvolle Liseth Mulder nestelde zich op de tweede plaats met Van Gogh.

Ook de finale klasse M2 ging naar een lid van de Driesporen. Jarmilla Peterson wist de gehele competitie te overtuigen met Amoriette. Ze werd gevolgd door Daniëlle Moek met Adventure.

Op zondag werd de klasse Z1/Z2 verreden. Allereerst moest er de reguliere proef verreden worden. Hierin werd provinciaal kampioene Willemien Vries winnaar met Arleste met een score van 229pnt. Ze werd verrassend op de voet gevolgd door de jeugdige Daniëlle van Bergen met Viva la Differance, die 228 punten behaalde. Op de derde plaats  volgde Jarmilla Peterson met Woody met 222.

De uiteindelijke finale werd beslist door het rijden van een kür. Ook deze proef werd gewonnen door Willemien Vries met 66.25%, gevolgd door Jarmilla Peterson (64%). Volgens Vries liep haar merrie in de gewone proef erg goed. ,,In de kür ging het ietsje minder, dat kwam ook omdat de muziek nogal zacht was en ook een keertke uitviel”, zo meldt de amazone op Facebook. Op de derde plaats eindigde de in de klasse Z2 uitkomende Annemarie Tiktak met Tobias met 62.25%.
[Stegen.net]