Driesporen in Onstwedde organiseren eerste Subtop

Share
  • 8 april 2015 10:16

door: redactie, 8 april 2015 10:16

blokjeONSTWEDDE | STEGEN.NET
Aanstaande zaterdag 11 april organiseren de Driesporenruiters voor het eerst een dressuurwedstrijd voor de Subtop. ,,We hopen dat het kan uitgroeien tot een mooie traditie”, aldus Jarmilla Peterson, die haar schouders onder het initiatief heeft gezet.

Manege Onstwedde

De accommodatie van De Driesporen in Onstwedde.

De vernieuwde accommodatie in Onstwedde leent zich uitstekend voor een Subtopwedstrijd. ,,De aanloop verliep soepel. We hebben veel sponsors bereid gevonden om het evenement te steunen. De grootste hobbel die we moesten nemen was het vinden van een datum waarop de manege vrij is”, vertelt Jarmilla Peterson, die als instructrice aan de club is verbonden.

Mooi deelnemersveld
De eerste Subtop in Onstwedde trekt een mooi deelnemersveld. Om 9.00 start de ZZ-zwaar met 14 combinaties die twee proeven rijden. Daarna volgt vanaf 13.15 de lichte tour. Rond 16.00 is het programma afgelopen.

Competitie?
Peterson hoopt niet alleen dat de wedstrijd in Onstwedde een vervolg krijgt, stiekum hoopt ze ook dat er een Noordelijke competitie kan ontstaan. ,,Bronneger heeft ook een Subtop en misschien dat bijvoorbeeld Vlagtwedde ook kan aanhaken. Dan zou er een mooie competitie kunnen ontstaan.”

Of Peterson zaterdag zelf aan de start komt is nog onzeker. Ze kampt met rugklachten.