Nederlanders beginnen goed in Gothenburg

Nederlanders beginnen goed in Gothenburg

23 februari 2012 18:48 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

GOTHENBURG
De Nederlandse springruiters zijn donderdag goed begonnen aan de Göteborg Horse Show. In het 1.40 twee fasen vielen ze weliswaar niet in de prijzen, maar Marc Houtzager reed met Sterrehof’s Opium een keurige en rustige foutloze rit.

Nina Fagerström won het twee fasen met de KWPN'er Viva.

Houtzager deed het in de tweede fase rustig aan en eindigde daarmee op de 18e plaats, warmee de ruiter uit Rouveen de beste Nederlander was. Maikel van der Vleuten uit Mierlo mocht ook de tweede fase rijden, maar gebruikte met VDL Groep Verdi net iets te veel tijd, wat één strafpunt opleverde.

In de kop van het klassement waren veel KWPN’ers te vinden. De zege ging naar de Finse Nina Fagerström met de KWPN’er Viva (Corrado x Nimmerdor), die ook in Mechelen al knappe parcoursen lieten zien. Verder werd de Noorse Victoria Gulliksen vierde met de KWPN’er Urval (Hattrick x Elcaro).
[Stegen.net]