Vai Bruntink in Groningen met twee titels op eenzame hoogte

Share
  • 10 februari 2013 19:48

door: redactie, 10 februari 2013 19:48

VLAGTWEDDE
Vai Bruntink tekende zaterdag opnieuw voor de zwaarste Groningse dressuurtitels. De succesvolle amazone won de ZZ-licht met royale voorsprong. Bruntink kwam met Pavo’s Babushka op een gemiddelde van 69,42%. In de Z2 zegevierde ze met Chardonnay.

Vai Bruntink met Pavo's Babushka. (archief) ©Roland Hitze

Vai Bruntink met Pavo’s Babushka. (archief) ©Roland Hitze

Bruntink stak haar blijdschap niet onder stoelen of banken. ,,Wauw wat een dag! Twee keer Gronings kampioen! Chardonnay won het Z2 met ruim 74% in de kür. Pavo’s Babushka won overtuigend het ZZ-licht met ruim 72% in de kür. Chardonnay is pas 6 jaar maar loopt zijn proeven al zo makkelijk. Pavo’s Babushka gaf ook weer een super gevoel. Heel blij met deze paarden!”

Bruntink bleek in de ZZ-licht op beide onderdelen de beste met haar schimmel. Corrie Rave had met Aragon W het nakijken, maar kon toch zeer tevreden zijn met haar eindscore van 65,01%. ,,Ik ben er gewoon heel blij mee”, was de nuchtere reactie van de amazone uit Alteveer. De derde plaats ging naar Jarmilla Peterson en Don Chello met een totaal van 64,73%.

In de Z2 was Vai Bruntink ook al met afstand de beste. Met Chardonnay liet ze Linda Kouwenhoven met Zico ruim achter zich. Jarmilla Peterson werd ook in deze klasse derde, nu met Woody.