Indoor Tolbert: ruime zege Annemieke Vincourt

Share
  • 31 maart 2012 16:52

door: redactie, 31 maart 2012 16:52

Annemieke Vincourt heeft zaterdag op de tweede dag van Indoor Tolbert de Prix St. Georges gewonnen. De amazone uit Veeningen leverde de prestatie met haar eigen fokproduct Kansas (v. Krack C). Indoor Tolbert bood voor het eerst ruimte aan de hogere dressuur.

Annemieke Vincourt rijdt de ereronde met Kansas. ©Roos Meertens

Vincourt en Kansas, in februari 2010 nog provinciaal kampioen in de Z2, wisten in de HJC-manege een indrukwekkende voorsprong op te bouwen. Het Drentse duo zag haar optreden beloond met 68,16%. De tweede prijs was voor Karin Bretz met Udor met een resultaat van 64,21%. Daarna eindigde Vai Bruntink met Wolly-An op de derde stek met een score van 63,55%.

In de ZZ-zwaar waren de verschillen groot en lagen de scores op bescheiden niveau. De ereronde werd hier geleid door Lotje de Groot en Vancouver (62,00%), gevolgd door Milou Zijlstra op Upset (61,86%) en Laura Zwart met Temperament (61,71%). De ZZ-licht werd met afstand gewonnen door Vai Bruntink en de aansprekende Anne Beth. De heersende Groningse kampioenen in de Z2 behaalden een prima score van 68,00%. Op ruime afstand nam Jarmilla Peterson met Don Chello de tweede plaats voor haar rekening (63,71%).
[Stegen.net]