Veronique Roerink schrijft bij Indoor Tolbert ook Prix St. Georges op haar naam

Veronique Roerink schrijft bij Indoor Tolbert ook Prix St. Georges op haar naam

23 maart 2017 19:13 Uit

Door redactie
 
Leestijd: 2 minuten

blokjeTolbert | STEGEN.NET

Veronique Roerink schreef donderdag op de openingsdag van Indoor Tolbert ook de tweede rubriek op haar naam. In de Prix St. Georges won de amazone met MDB’s Eskara de Jeu (v. Jazz).

Veronique Roerink won in Tolbert ook de Prix St. Georges. Dat deed ze met MDB's Eskara de Jeu (v. Jazz).

Veronique Roerink won in Tolbert ook de Prix St. Georges. Dat deed ze met MDB’s Eskara de Jeu (v. Jazz).
Steven Stegen

Roerink voelde zich overduidelijk als een vis in het water in de HJC-manege. Ze won eerst al de ZZ-zwaar met Flanell en sloeg vervolgens ook in de Prix St. Georges toe. Met MDB’s Eskara de Jeu kwam ze bij beide juryleden aan kop en kwam ze uit op een gemiddelde van 69,87%.

Met deze mooie score was Roerink niet te kloppen. Jolanda de Nekker moest haar koppositie afstaan en werd met de mooie zwarte LED’s for Lights Zamara Sue (v. Solitair) tweede met 67,30%. Marc-Peter Spahn stuurde de werklustige Friese hengst Elias 494 naar een mooie derde plaats.

Daarna volgde Bennie van Es als vierde met Dorian van Soma, eveneens een Fries paard. De plaatsen vijf en zes waren voor Eyecatcher, gereden door Gosse Pieter Hellinga en Wylster 463, onder Leonie Evink.

Vincourt wint Intermédiaire I
In de Intermédiaire I ging de overwinning naar Annemieke Vincourt met Diede Dieni (v. Spielberg). De combinatie scoorde 68,49%. Gisteren werd bekend dat de merrie is verkocht naar Australië. De tweede plaats was voor Rachelle Buining met Rhythm and Blues (v. Welt Hit II) met 66,64%.

Marjan Hooge won ‘s avonds de gecombineerde rubriek Young Riders / Junioren. Ze behaalde met Ego Tripper Texel 63,11%. ,,Ik maakte een paar dikke fouten, maar er moet ook wat te verbeteren zijn zullen we maar zeggen”, aldus Hooge op Facebook. De tweede plaats was voor Amber den Heijer met Kop Jansen Bas.

Katja Renken en Charming Lady (v. Painted Black) waren niet te kloppen in de Intermédiaire II. De amazone uit Vriescheloo stak met 64,52% ruim boven de concurrentie uit. Féline Bakker schreef met Vennedy de Junioren landenproef op haar naam.

Daniëlle Heijkoop sloot af met een ruime overwinning in de Grand Prix, waarin de amazone uit Rotterdam met Badari (v. Gribaldi) een knappe score van 69,67% behaalde. Femke Beljon stuurde Zoraïda naar de tweede plaats met 67,90%.


foto’s van de Prix St. Georges bekijken en kopen? Klik dan hier.