Annemieke Vincourt opnieuw winnaar op dressuurdag Indoor Tolbert

Share
  • 30 maart 2013 10:23

door: redactie, 30 maart 2013 10:23

Met Annemieke Vincourt-Krom kreeg het jubilerende concours hippique Indoor Tolbert een waardig winnares van de dressuur Prix St. Georges. De amazone uit het Drentse Veeningen pakte voor de tweede achtereenvolgende maal de winst in deze klasse voor de betere dressuurcombinaties.

Verleden jaar zegevierde Vincourt in de HJC-manege op Kansas, dit jaar ging ze met Wondrous Star met de winst strijken. Ze behaalde een score van 68.55 %, bijna twee procent meer dan Femke Beljon uit Raalte, die 66.71% scoorde. Volgens jurylid Monique Peutz-Vegter ontliepen de twee elkaar niet veel. Vincourt heeft Wondrous Star nog maar kort en ook tijdelijk onder haar zadel. Ze traint het paard voor een Australische eigenaresse.

Annemieke Vincourt rijdt Wondrous Star naar de eerste prijs. ©Indoor Tolbert/1PK

Annemieke Vincourt rijdt Wondrous Star naar de eerste prijs. ©Indoor Tolbert/1PK

Winnares Vincourt kwam volgens jurylid Peutz sterk voor de dag, vooral in draf met veel expressie en overtuiging. ,,Ze was wel een tikje gespannen in stap, maar dat verdween nagenoeg geheel bij de galop. In het totaalbeeld was ze net iets beter dan Femke Beljon.”

Beljon, die met Zoraida in de ring kwam, debuteerde in de Prix St. Georges. Peutz: ,,De combinatie liep de proef in goede harmonie en gaf een constant beeld te zien. Ze had de pech dat het paard even uit balans raakte bij de pirouette.” Op de derde plaats eindigde de stad-Groningse Michelle de Jonge met de ruin Pay Bas NL, die op 66.05 % bleef steken.

Eerder op de openingsdag van de 25-ste editie van Indoor Tolbert kwamen de deelnemers in de subtopklasse in de ZZ zwaar in de ring. Hierin zegevierde Heleen de Haas uit Buitenpost met Zeleen, een afstammeling van de hengst Gribaldi. De Haas kwam tot een score van 63.43%. Op de tweede plaats eindigde Pytrick Adema. De amazone uit Drogeham kwam tot 62%.

Het jubileumconcours hippique Indoor Tolbert werd vrijdagavond geopend door burgemeester Berend Hoekstra van de gemeente Leek. Samen met Indoor Tolbert voorzitter Poppe Koning bouwde de eerste burger een hindernis op, waarna hij ook de tentoonstelling over 25 jaar Indoor Tolbert opende.
Het concours hippique duurt nog tot en met zaterdag 6 april.

Tweets over Indoor Tolbert