Annemieke Vincourt behaalt royale overwinning in PSG op CH Eext

Annemieke Vincourt behaalt royale overwinning in PSG op CH Eext

20 mei 2013 14:09 Uit

Door redactie
 
Leestijd: < 1 minuut

Annemieke Vincourt behaalde zondag een royale overwinning in de Prix St Georges tijdens het CH Eext. De amazone uit Veeningen reed met de vos Wondrous Star de concurrentie op flinke achterstand.

Annemieke Vincourt met Wondrous Star. CH Eext

Annemieke Vincourt met Wondrous Star (archief). ©Sjoert Pegge/Sjoert.com

Vincourt zag haar optreden door de juryleden Cor Jager en Mirjam Drenth beloond met 69,61%. Vooraf de drafonderdelen kwamen heel mooi uit de verf. De tweede plaats was voor Susanne Wiersma en haar bekende paard Ustinov. Zij kwamen uit op 65,13%. In de Intermédiare I-proef won Wiersma met 64,21% en werd Vincourt derde, achter Gerdien Hilgenberg met Ronaldo.

In de ZZ-zwaar imponeerde Floor Vos. Zij won de eerste proef met Fitroit, gevolgd door Laura Zwart met Vince en Trea Mulder met Brinkhof’s Zaira. Vos werd in de tweede proef vijfde en zag de zege naar Roos Kolkman met Hermes Douwe gaan (62,86%). Annet Koning werd tweede. In de eerste proef liep het niet lekker met Sebastiaan R, maar ze nam knap revanche en eindigde op 62,57%.

Floor Vos werd met Fitroit eerste en vijfde in de ZZ-zwaar. ©Roos Meertens

Floor Vos werd met Fitroit eerste en vijfde in de ZZ-zwaar. ©Roos Meertens

In de ZZ-licht won Ria Doppen met Bravoure (63,86%) en Carlien Hoedemaker met Wannabe (65,43%). Miranda Trip presteerde ook sterk en werd met Sth’s Wiebe tweede en derde in deze klasse.

Deel dit bericht