Gerco Schröder beste Nederlander in wereldbeker Indoor Brabant

  • 18 maart 2013 16:27
door: redactie, 18 maart 2013 16:27

Springruiter Gerco Schröder is zondag vijfde geworden bij de wereldbekerwedstrijd van Indoor Brabant.

De ruiter uit Tubbergen bleef met New Orleans in de barrage foutloos, maar zijn tijd was niet voldoende voor een hogere klassering in de Brabanthallen. De zege ging naar de Duitser David Will met Colorit. De in Nederland wonende Australische amazone Edwina Tops-Alexander werd tweede.

Gerco Schröder en New Orleans op weg naar de vijfde plaats. ©FEI/Dirk Caremans

Gerco Schröder en New Orleans op weg naar de vijfde plaats. ©FEI/Dirk Caremans

Schröder plaatse zich door deze klassering op de valreep nog wel voor de finale van de wereldbeker, die over ruim een maand in Göteborg wordt gehouden. Ook Marc Houtzager uit Rouveen mag naar Zweden. De beide Nederlanders reikten in Den Bosch tot in de barrage. Dat was voldoende.

Negen combinaties slaagden er in om het parcours futloos af te ronden. Daaronder helaas voor Nederland niet Jeroen Dubbeldam met Quality Time TN en Maikel van der Vleuten met VDL Groep Verdi. Deze twee ruiters hadden de punten in deze wereldbeker wedstrijd juist hard nodig om zich nog te plaatsen voor de finale.

Dubbeldam noteerde maar liefst drie springfouten, waaronder één op de allereerste en één op de allerlaatste hindernis met de schimmelhengst. Hij blijft daardoor staan met 35 punten en kan, om nog in aanmerking te komen voor een startbewijs voor de finale, alleen maar hopen dat er nog een aantal combinaties afvalt. Albert Zoer uit Echten maakte met Wollie Bollie twee springfouten in het basisparcours en werd 26e.

Onder het negental ruiters dat zich plaatste voor de barrage drie Nederlanders: Gerco Schröder met New Orleans, Marc Houtzager met Sterrehof’s Uppity en Jur Vrieling uit Holwierde met VDL Bubalu. Vrieling noteerde met VDL Bubalu op de eerste hindernis van het barrageparcours meteen een springfout en eindigde als achtste. Houtzager liep tegen een springfout aan op de insprong van de dubbel en werd zevende.