Neumünster: Christian Ahlmann is Gert-Jan Bruggink te snel af

Share
  • 21 februari 2016 18:43

door: redactie, 21 februari 2016 18:43

NEUMÜNSTER | STEGEN.NET | KNHS
Christian Ahlmann was de beste in de Grote Prijs van de VR Classics in het Duitse Neumünster. Gert-Jan Bruggink eindigde fraai als tweede. De ruiter uit De Lutte kwam met Vampire vijf honderdste te kort.

Vorige week wist Ahlmann in Braunschweig ook al een Twentse ruiter te dwarsbomen. In de barrage van de driesterren Grote Prijs van Neumünster leek Gert-Jan Bruggink met Vampire dankzij een razendsnelle barragerit de hoofdprijs te pakken. Maar het was de in topvorm verkerende Duitser die net even sneller was. ,,Ik was wel heel dicht bij Alhmann in de buurt”, relativeert Bruggink. ,,Het is nu gewoon eerst Ahlmann, dan de rest.”

Christian Ahlmann won met Codex One de Grote Prijs in Neumünster. foto: Stefan Lafrentz

Christian Ahlmann won met Codex One de Grote Prijs in Neumünster.
VR CLASSICS | STEFAN LAFRENTZ

Vorig jaar won Jeroen Dubbeldam met SFN Zenith N.O.P. de Grote Prijs van Neumünster. Vandaag leek een Nederlandse overwinning in de paardenstad in Holstein weer mogelijk met drie Nederlanders in de barrage. Michel Hendrix (Kessel) was de eerste van de drie en met een degelijke foutloze rit bleek dat goed voor de zesde plaats.

Hogere versnelling
Marc Houtzager (Rouveen) ging in een hogere versnelling rond en leek de leiding te nemen. In de scherpe wending met zijn toppaard Sterrrehof’s Baccarat naar de voorlaatste hindernis viel de balk uit de hoogste lepels. Met een tijd die bijna twee seconden sneller was dan die van Hendrix eindigde Houtzager als negende.

Gert-Jan Bruggink nam dezelfde route in de barrage als Houtzager en wendde nog korter en reed in razendtempo naar de finish. Met een tijd van 34.04 seconden zette Bruggink zich met Vampire op de eerste plaats. Maar uiteindelijk was het Ahlmann – die de laatste maanden alles wint – die met Codex One vijfhonderdste van de tijd van Bruggink afsnoepte. Vorige week in Braunschweig werd Willem Greve met een seconde geklopt door de Duitser.