archief
contact
+31 6 53239630

Ellen Wynia en Chakakahn L2-kampioen

Ellen Wynia met Chakakahn (archief).

BRUMMEN
De manege van de IJsselruiters vormde zaterdag het decor van de KNHS-kampioenschappen indoor dressuur. Op het programma stonden de Z2 voor pony’s en de L2, M1 en M2 voor paarden. Sanne Vos won de Z2 pony’s met TC Champ Of Class Dvb. Opvallend was ook het opnieuw sterke optreden van Ellen Wynia uit het Drentse Steenbergen en Chakakahn. Zij pakten de titel in de L2.

Ellen Wynia met Chakakahn (archief).

Ellen Wynia heeft met Chakakahn (v. Sir Donnerhall) al de nodige successen behaald, zoals de Drentse L2-titel en zege in de Pavo Cup en Subli-wedstrijden. Wynia over haar proef in Brummen: ,,Het was voor mijn gevoel een hele fijne proef die we de jury voortoverden en waarin we op een klein foutje na foutloos bleven. Dat foutje kwam aan het einde van mijn rit, toen Chakakahn even omsprong. Vanaf dat moment werd het spannend, want ik moest als vierde van start en na mij kwamen nog 20 combinaties, dus duurde het geruime tijd voordat ik weer rustig kon ademhalen. Ik ben super trots op dit resultaat.”

Wynia startte met de door Carla Telussa-Baas gefokte Chakakahn bewust ook tijdens Indoor Tolbert en won ook daar. ,,We hadden de laatste tijd niet te veel wedstrijden gereden en hij was erg fris, vandaar dat we besloten hem ook in Tolbert aan de start te brengen”, aldus Ellen Wynia, die dit in samenspraak deed met haar instructeurs Johan Hamminga en Laura Zwart. Op de tweede plaats in de L2 eindigde Saskia Maertens uit Asten met Legend of Loxley (v. Lord Loxley).

In de M2 scoorde de 21-jarige Dinja van Liere uit Kapelle met de zesjarige Hexagon’s Bon Ami (v. Hexagon’s Louisville) als enige boven de 70% en daarmee was de titel voor haar. Dit zeer getalenteerde paard eindigde in de Subli finale voor vijfjarigen reeds als vierde. ,,Een jaar geleden verruilde ik mijn baan als secretaresse voor een baan bij stal Hexagon van Leunis en Laurens van Lieren. Dat is geen familie, want mijn naam schrijf je zonder letter n op het eind. In de wedstrijd moest ik redelijk vroeg starten en toen ik mijn score zag was ik uitermate verrast. Ik had echt geen score boven de 70% verwacht.”

Vivian de la Roy (28) uit het Limburgse Amstenrad werd kampioen in de M1  met de zevenjarige Addington (v. United). ,,Addington is een getalenteerd paard, waarmee ik als vijfjarige doordrong tot de halve finale van de PAVO Cup en die als zesjarige heeft meegedaan aan de selecties voor het WK in Verden. In januari werden we zeer overtuigend kampioen van Limburg. Mede daarop gebaseerd ging ik vol goede moed naar Brummen.”

Z2-pony’s

A-kaderlid Sanne Vos uit Wijk en Aalburg was met de achtjarige TC Champ Of Class DVB met afstand de sterkste bij de Z2 pony’s. De pupil van Coby en Marlies van Baalen, die dit jaar de internationale wedstrijden in Drachten en Roosendaal winnend wist af te sluiten, reed ook nu weer een hele goede proef. ,,Voor mijn gevoel reden we een sterke proef, waarin eigenlijk niets fout ging. Zo werden de wissels met speels gemak feilloos gesprongen en toonden we ook in draf heel sterke oefeningen. In de keertwendingen heb ik misschien een paar puntjes laten liggen”, vertelde Sanne Vos, die verrast was een voorsprong te hebben op Rosalie Bos van ruim drie procent.”
[Stegen.net | KNHS]

Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel