Rich Fellers wint WB Indoor Brabant

Share
  • 22 april 2012 19:05

door: redactie, 22 april 2012 19:05

DEN BOSCH
Rich Fellers is zondag winnaar geworden van de wereldbeker tijdens Indoor Brabant. De 52-jarige Amerikaan zegevierde in een ongekend spannende barrage met zijn 16-jarige paard Flexible.

Rich Fellers rijdt Flexible naar de overwinning. ©FEI/Kit Houghton

Samen met Steve Guerdat bleef Fellers in de twee afsluitende manches in de Brabanthallen foutloos. Hij versloeg de Zwitser vervolgens in de barrage. Pius Schwizer, landgenoot van Guerdat, eindigde als derde.

De twee Nederlandse ruiters die zich voor de finale hadden weten te plaatsen leverden gedurende deze drie wedstrijden in de Rolex FEI Wereldbeker finale in Den Bosch een absolute topprestatie. Maikel van der Vleuten uit Mierlo eindigde als zevende met de goedgekeurde KWPN hengst VDL Groep Verdi, die mede in eigendom is van Team Nijhof en Cees van den Oetelaar. Harrie Smolders uit Hooge Mierde eindigde met Regina Z als tiende en overtrof daarmee ruimschoots de verwachtingen.

Van der Vleuten: ,,Ik vond het alle drie dagen hele moeilijke opgaven die parcoursbouwer Louis Konickx ons voorschotelde in de piste. De paarden moesten werkelijk zeer complete springpaarden zijn. Ze dienden over vermogen te beschikken, daarbij moesten ze ook voorzichtig zijn. Omdat de afstanden tussen de hindernissen dan weer ruim of juist kort weer waren moesten de paarden ook enorm kunnen schakelen. Omdat er zoveel in de parcoursen zat waren het extreem mooie wedstrijden. Daarbij werd Verdi voor mijn gevoel iedere wedstrijd beter en sprong hij ook in de allerlaatste ronde echt top. Dat we op de allerlaatste hindernis toch dat foutje kregen vond zijn oorzaak in de landing na de Ă©Ă©n na laatste hindernis. Daar voelde het net of Verdi even weg slipte, waardoor we ik de balans net niet snel genoeg kon herstellen. Echt balen, want Verdi heeft alle drie dagen top gepresteerd.”
[Stegen.net]

Einduitslag Rolex REI world cup 2011/2012:

1. Rich Fellers (USA) – Flexible (Cruising x Safari) – 0
2. Steve Guerdat (Zwi) – Nino des Buissonnets (Kannan x Narcos II) – 0
3. Pius Schwizer (Zwi) – Carlina (Carvallo x Landgraf I) – 5
7. Maikel van der Vleuten (Mierlo) – VDL Groep Verdi (Quidam de Revel x Landgraf I) – 15
10. Harrie Smolders (Hooge Mierde) – Regina Z (Rex Z x Savoy Hanover) – 17

Uitslag Rolex FEI world cup Indoor Brabant:

1. Rich Fellers – Flexible – 0 / 0 / 0 – 25.97
2. Steve Guerdat – Nino des Buissonnets – 0 / 0 / 0 – 26.61
3. Maikel van der Vleuten – VDL Groep Verdi – 0 / 4
3. Denis Lynch (Ier) – Abbervail van het Dingeshof (Nonstop x Jus de Pomme) – 4 / 0
3. Rolf-Göran Bengtsson (Zwe) – Casall la silla (Caretino x Lavall I) – 0 / 4
6. Pius Schwizer – Carlina – 1 / 4
10. Harrie Smolders – Regina Z – 5 / 4