Henrik von Eckermann de beste in zware Grote Prijs Indoor Brabant

Share
  • 17 maart 2019 19:21

door: redactie, 17 maart 2019 19:21

🔴 Den Bosch
Springruiter Henrik von Eckermann heeft met Toveks Mary Lou de zware Grote Prijs bij Indoor Brabant gewonnen. De Zweed was van de vijf kandidaten de beste in de barrage van de wedstrijd, met Genève, Calgary en Aken behorend tot de Rolex Grand Slam van de paardensport.

Steve Guerdat was de enige die naast Von Eckermann foutloos bleef over twee ritten, maar de Zwitser werd tweede vanwege zijn minder snelle tijd.

De mooiste Nederlandse prestatie kwam misschien wel op naam van parcoursbouwer Louis Konickx. Met het fantastische deelnemersveld dat aan de start verscheen tijdens deze editie van The Dutch Masters wist Konickx dat hij iets bijzonders moest ontwerpen en dat deed hij. Het was hoog, technisch en ook de tijd speelde een belangrijke rol en kreeg het publiek op het puntje van haar stoel.

Tijdsoverschrijding

Die tijd werd de Nederlandse toppers Maikel van der Vleuten met Verdi TN en Marc Houtzager met Sterrehof’s Calimero fataal. Beiden deden net iets te lang over het basisparcours en moeste één strafpunt voor tijdsoverschrijding accepteren. Ze eindigden daardoor respectievelijk als zesde en zevende.

Jur Vrieling eindigde op de 15e plaats. Hij was met VDL Glasgow van het Merelsnest N.O.P. lange tijd foutloos, maar maakte in het zicht van de haven toch nog een fout. Ook Harrie Smolders kreeg een balk, hij werd 14e met Don VHP Z. N.O.P.

🔴 Stegen.net | Knhs