Stephanie van den Brink kampioen Young Riders

Share
  • 29 april 2012 12:19

door: redactie, 29 april 2012 12:19

MIERLO
Stephanie van den Brink heeft zaterdag tijdens het CH Mierlo de nationale titel behaald bij de Young Riders. De amazone uit Nijkerkerveen leverde daarmee met haar paard Wapper een mooie prestatie. ,,Ik heb veel aan mijn paard te danken en ook was het een  voordeel voor me dat ik niet vanaf het begin aan de leiding ging”, aldus Van den Brink. Bij de junioren was de 16-jarige Kim Bril de ijzersterke kampioene.

Stephanie van den Brink met Wapper.

Van den Brink leverde in het laatste onderdeel twee foutloze ritten af en kon daardoor haar achterstand op Sjaak Sleiderink (Laksha de Breve) inlopen. Voor Sleiderink werd de titelstrijd een flinke domper. De ruiter uit Denekamp kreeg in de eerste omloop drie fouten en in de tweede ronde twee weigeringen, waardoor het kampioenschap voor hemtotaal voorbij was.

Achter Stepahnie van den Brink, die vorig jaar tweede werd, pakte Doron Kuipers uit Mijnsheerenland het zilver met Ups-A-Daisy, terwijl het brons voor de vierde maal door Jody van Gerwen uit Limbrigt met Caramel Wijngaardhoeve Z werd opgeëist. Bondscoach Sven Harmsen vond deze uitslag niet verrassend. ,,In de loop van de jaren weet ik welke ruiters iets extra’s kunnen brengen en daar behoren de eerste drie van dit kampioenschap zeker toe. Bij deze ruiters is ook sprake van een goede begeleiding. Daarnaast is er het besef dat je om goed te presteren met elkaar moet samenwerken.”

Junioren

Bij de junioren ging de titel naar de 16-jarige Kim Bril, die met Mallorca (Nassau x Roemer) over alle parcoursen ijzersterk presteerde. Haar vader Roelof Bril kocht Mallorca destijds van Stal Eurocommerce en Kim begon met het paard in de klasse L. ,,Het liep alle drie de dagen erg goed en had vooraf niet verwacht als Nederlands Kampioen te eindigen. Voor mij is dit de eerste maal dat ik in een NK van start ben gegaan en het is me best meegevallen. Maar vooral dankzij de steun van mijn vader, die me gedurende dit kampioenschap heel goed heeft begeleid tijdens het verkennen van de parcoursen”, aldus de kersverse Nederlands Kampioene. Kim vergat ook niet haar opa te bedanken, van wie ze wekelijks dressuurles krijgt. ,,Al die lessen hebben zeker bijgedragen aan dit kampioenschap.”

Alexander Vincentius, die met de merrie Zadarijke het zilver veroverde, was lovend over de accommodatie. ,,Hier in Mierlo heb je echt het gevoel een kampioenschap te rijden. Zadarijke heeft in alle wedstrijden heel goed haar best gedaan en daarom heb ik alle dagen heel fijn gereden, met de tweede plek als resultaat. Ik ben dik tevreden!”
[Stegen.net | KNHS]

Eindstand NK springen Young Riders:

1. Stefanie van den Brink – Wapper (Perion x Ircolando) – 0.76
2. Doron Kuipers – Ups-A-Daidy (Gentleman x Hamilcar) – 0.91
3. Jody van Gerwen – Caramel Wijngaardhoeve Z (Chellano Z x Ahorn) – 1.47