Lisa Nooren schrijft geschiedenis op NK springen in Mierlo

Lisa Nooren schrijft geschiedenis op NK springen in Mierlo

26 april 2014 19:28 Uit

Door redactie
 
Deel dit bericht
Leestijd: 2 minuten

blokjeMIERLO | STEGEN.NET | KNHS
Lisa Nooren was op Koningsdag de Koningin bij het NK springen in Mierlo. De getalenteerde amazone pakte de titels bij zowel de junioren als de Young Riders en schreef daarmee geschiedenis.

Bij de Young Riders startte Nooren met Flying Saucer das Umburanas, waarmee ze alle balken in de lepels hield. Zilver was er voor Dennis van den Brink met Royal Dream en Bart Haselbekke pakte de derde plaats met Wigeunerin.

Junioren

Nog overtuigender was de overwinning van Lisa Nooren bij de junioren. Met Royalty des Isles bleef ze in alle vier manches van de drie wedstrijden foutloos en ook in de barrage bleven de palen onaangeroerd.

Lisa Nooren met Royalty des Isles op weg naar de titel bij de Junioren.  ©Jacob Melissen

Lisa Nooren met Royalty des Isles op weg naar de titel bij de Junioren.
©Jacob Melissen

Jens van Grunsven won met Whisper zilver en het brons ging naar Kim Hoogenraat met Wishkarla. Zij bleven beiden ook dubbel foutloos, maar moesten een fout accepteren in de barrage.

Nooren won alle zes de wedstrijden. Na afloop leek de jonge amazone nauwelijks te beseffen wat voor historische prestaties ze geleverd heeft. ,,Ik had dit helemaal niet verwacht. Het is ongelooflijk. Ik besef nog niet echt hoe bijzonder dit is”, aldus de dochter van Henk Nooren. Het verkennen van het parcours doet Lisa Nooren trouwens steevast met haar moeder. En een deel van haar geheim is ook het uitgekiende management op stal.

Bondscoach Roelof Bril: ,,Lisa rijdt heel goed paard en ze kan met druk omgaan. Ze zat dit weekeinde in een flow waarin alles lukte en daar wist ze in de ring gebruik van te maken. Omdat bij de Young Riders de selectiemogelijkheden beperkt zijn en ik ruimer kan selecteren in de Junioren neem ik Lisa mee naar de wedstrijden voor Young Riders in Deauville. Daarna gaan we kijken hoe we verder gaan. De paarden moeten gezond blijven en Lisa moet het iets zwaardere niveau ook aankunnen. Maar daarover heb ik zelf geen twijfel”, aldus Bril.

Eindstand NK young riders 2014
1. Lisa Nooren (Engis, B.) – Flying Saucer das Umburanas – 0.00 (0 / 0)
2. Dennis van den Brink (Nijkerkerveen) – Royal Dream – 1.58 (0 / 0)
3. Bart Haselbekke (Enter) – Wigeunerin – 9.41 (0 / 4)

Eindstand NK junioren 2014
1) Lisa Nooren (Engis, B.) – Royalty des Isles – 0.00 (0 / 0 / 0 – 35.25
2) Jens van Grunsven (Erp) – Whisper – 0.00 (0 / 0 / 4 – 37.28)
3) Kim Hoogenraat (Lijnden) – Wishkarla – 0.00 (0 / 0 / 4 – 37.95)