Jur Vrieling zesde in Grote Prijs Rome

Share
  • 27 mei 2012 18:59

door: redactie, 27 mei 2012 18:59

ROME
Jur Vrieling was zondag in de Grote Prijs in Rome de beste Nederlander. De ruiter uit Holwierde pakte met VDL Bubalu de zesde plaats. De zege ging naar Ludger Beerbaum en Gotha.

Jur Vrieling was in het basisparcours met VDL Bubalu, net als Harrie Smolders met Exquis Walnut de Muze, foutloos gebleven. In de barrage met dertien starters realiseerde Vrieling wederom een foutloos parcours en eindigde als zesde, terwijl Smolders tegen een springfout aanliep, waardoor hij tiende werd.

Jur Vrieling met VDL Bubalu (archief)

Leon Thijssen noteerde met Tyson één springfout, terwijl Gerco Schröder met Eurocommerce New Orleans twee springfouten opliep. Marc Houtzager kende met Sterrehof’s Opium een totale off day en verliet het parcours met 17 strafpunten.

Vrieling was terecht tevreden over zijn optreden. ,,Het parcours van de Grote Prijs liep voor als van een leien dakje. Bubalu heeft geen paal aangeraakt en in de barrage was ik voor mijn gevoel echt heel snel. Als je dan kijkt naar ruiters als Beerbaum en Ahlmann hoe die niet alleen kort kunnen wenden, maar ook hoe scherp ze zo’n barrageparcours kunnen rijden, dan heb ik nu weer iets om op te trainen”, aldus Vrieling, die de overtuiging had dat Bubalu in de eerste manche van de Grote Prijs toch nog weer beter had gesprongen dan in de foutloze eerste manche van de landenwedstrijd.

Ook Harrie Smolders was een tevreden mens. Walnut sprong in het basisparcours heel sterk en met overtuiging. ,,Ik moest als eerste naar binnen voor de barrage en we hebben echt geprobeerd een snelle foutloze ronde te rijden. Dat lukte ons bijna, maar op de allerlaatste hindernis, een hek met een balkje erboven, sprong Walnut iets van me af en raakten we die heel licht, maar toch net iets te hard”, aldus Smolders, die het een zware, maar faire proef vond.
[Stegen.net | KNHS]

Uitslag Grote Prijs
1. Ludger Beerbaum (Dui) -Gotha FRH 0 / 0 – 43.10
2. Christian Ahlmann (Dui) – Taloubet Z 0 / 0 – 44.58
3. Marc Dilasser (Fra) – Obiwan de Piliere 0 / 0 – 45.10
6. Jur Vrieling (Holwierde) – VDL Bubalou 0 / 0 – 46.04
10. Harrie Smolders (Hooge Mierde) – Exquis Walnut de Muze 0 / 4 – 45.30
22. Leon Thijssen (Baarlo) – Tyson 4
36. Gerco Schröder (Tubbergen) – Eurocommerce New Orelans 8
45. Marc Houtzager (Rouveen) – Sterrehof’s Opium 17