Marc Houtzager tweede in Grote Prijs München

Share
  • 20 mei 2012 18:50

door: redactie, 20 mei 2012 18:50

MÜNCHEN
Marc Houtzager kan terugkijken op een zeer succesvol concours in München. Op de slotdag pakte de ruiter uit Rouveen fraai de tweede plaats in de Grote Prijs, die werd gewonnen door de Duitser Hans-Dieter Dreher met Embassy.

De Grote Prijs van München wordt verreden in twee omlopen, waarvan de tweede als barrage geldt. Dertien combinaties mochten terugkomen voor deze tweede ronde, waarvan negen in de eerste manche foutloos waren gebleven. Daaronder de Nederlandse combinaties Marc Houtzager met Sterrehof’s Voltaire en Ben Schröder met BMC Floreen SFN.

Marc Houtzager met Sterrehof's Voltaire.

In de tweede manche noteerde Schröder een springfout op de uitsprong van de driesprong, waardoor hij uiteindelijk als zevende eindigde. Houtzager liet met Voltaire wel alle palen liggen en noteerde ook een snelle tijd. Daardoor ging de ruiter uit Rouveen met alleen nog de Duitser Hans-Dieter Dreher met Embassy na hem aan de leiding. Dreher vroeg van zijn paard een zeer hoog tempo en dook op de eindstreep bijna een volle seconde onder de tijd van Houtzager. De Duitse Kathrin Müller legde met Shakespeare (Lux x Herannus) beslag op de derde plaats.

Op vrijdag tijdens Pferd International 2012 te München wist Houtzager met Sterrehof’s Uppity een wedstrijd met hindernissen tot een hoogte van 1.50m. winnend af te sluiten. In het Championat von München, de belangrijkste rubriek van zaterdag, ging de overwinning naar de Zwitser Werner Muff met Champ. Willem Greve uit Markelo legde in deze wedstrijd met de KWPN goedgekeurde hengst Carambole beslag op de zesde plek, nadat hij eerder met Sonate tweede was geworden in een wedstrijd over 1.50 m. hoge hindernissen.
[Stegen.net | KNHS]