Martijn van Geel vooraan in Grote Prijs Eext

  • 28 mei 2012 19:30
door: Steven Stegen, 28 mei 2012 19:30

EEXT
Martijn van Geel heeft op Pinkstermaandag de Grote Prijs van het CH Eext gewonnen. In de overvolle finale van de Z en ZZ was hij 26 tegenstanders te snel af met zijn schimmel Woodland. Van Geel kreeg daardoor de extra prijs van 500 euro, aangeboden door de gemeente Aa en Hunze.

Alle foutloze Z- en ZZ-combinaties mochten een gooi doen naar de Grote Prijs, zodat 27 combinaties aan de start verschenen. Een volle bak dus, terwijl het programma toch al flink uitliep.

Martijn van Geel rijdt Woodland naar de overwinning in Eext. ©Steven Stegen

In het Z-gedeelte was Samantha Bos de rapste met Balu Girl met een tijd van 36.61. Veel ZZ-combinaties doken vervolgens onder die tijd, maar steeds ten koste van één of meerdere fouten. De enige ZZ’er die wel foutloos bleef en bovendien sneller rond ging dan Bos was Martijn van Geel. De ruiter uit Erica rondde het parcours van Wietse vander Velde af in 35.24.

Martijn van Geel was daarmee de verrassende, maar verdiende winnaar. Hij haf zelfs nog de koelbloedigheid om zijn schimmel voor de laatste steilsprong nog even terug te nemen. Op papier waren Jur Vrieling en Yvonne van Dijk zijn grootste concurrenten, met beiden drie paarden in de finale. Vrieling, speciaal met het vliegtuig vanuit München teruggekeerd om in Eext te kunnen rijden, kwam zelfverzekerd en sterk voor de dag, maar had net het geluk niet mee.

Yvonne van Dijk kon als laatste starter met Urlando nog proberen Van Geel te kloppen. De amazone uit Veendam was inderdaad sneller (33.81), maar op de blauwe steilsprong maakte ze een fout. In het totaalklassement werd Samantha Bos tweede. Bos, rijdend door Stal Schütte, maakte een sterke indruk in zowel de Z als de ZZ.

Dressuur

Vai Bruntink acteerde sterk bij de dressuur. Ze won met Babushka (v. Universeel) twee Z2-proeven en pakte met de debuterende Ballerina Ceroon (v. Oscar) ook nog een fraaie tweede plaats. De kür op muziek werd gewonnen door Larissa Molenkamp en haar paard Whiskey, gevolgd door Marieke Bloem met Quick van Boreel.
[Stegen.net]