Nick Skelton pakt zege in La Baule

Share
  • 13 mei 2012 19:35

door: redactie, 13 mei 2012 19:35

LA BAULE
Nick Skelton heeft op de slotdag van het CHIO van La Baule de Grote Prijs gewonnen. De Britse springruiter bleef met zijn ruin Carlo ook in de barrage foutloos en was bovendien ruim een seconde sneller dan de Belg Philippe Le Jeune (Vigo D’Arsouilles). Hij verdiende met de zege 66.000 euro. Landgenoot Ben Maher (Tripple X) finishte als derde, nog altijd goed voor 30 mille.

Nick Skelton: zege in La Baule

Van de Nederlandse deelnemers mocht alleen Leon Thijssen met Tyson terugkomen voor de beslissende omloop. De ruiter uit Baarlo was niet bijzonder snel en tikte bovendien een balk af en werd daarmee nog negende. ,,Ik moest als eerste van start. Dan wil je een vlotte en foutloze rit neerzetten en dan maar kijken waar je uiteindelijk uitkomt. Misschien reed ik iets te hard door naar de tweede hindernis”, aldus Thijssen.

Albert Zoer uit Echten reed met Sam een perfecte rit, maar tikte op de laatste steilsprong de bovenste paal uit de lepels. Albert Voorn liep met Tobalio tegen twee springfouten aan, terwijl zijn zoon Vincent met Audi’s Alpapillon-Armanie naast twee springfouten ook nog een tijd fout diende te accepteren. Marc Houtzager uit Rouveen staakte met Sterrehof’s Opium de strijd.
[Stegen.net]