Tevreden dressuurruiters op CH Roden

Tevreden dressuurruiters op CH Roden

18 mei 2012 11:09 Uit

Door redactie
 
Deel dit bericht
Leestijd: 2 minuten

RODEN
Goed georganiseerd, mooie prijzen, veel publiek en een noviteit: uitslagen per SMS. De deelnemers aan de dressuurrubrieken van het CH Roden hadden Hemelvaartsdag weinig reden tot klagen. In de ZZ-Licht waren de overwinningen voor Jarmilla Peterson (Don Chello) en Truusje Smeding (Puccini). In de Z2 won Annet Koning-van der Velde beide proeven met Sebastiaan.

De klasse Z1 werd in de ochtend verreden. In beide proeven lagen de scores erg dicht bij elkaar. Maar Larissa Molenkamp kwam als beste uit de bus met haar paard Whiskey. Zij wisten een score te behalen van 216 punten. Met dezelfde score werden Tatjana Mulder en haar paard Zafira tweede. Manon Postma en Argus waren goed voor een derde plek en dat scheelde maar één punt met plek één en twee. De tweede proef werd gewonnen door Laily Barelds-Willemsen, zij wist hier een overtuigende score te halen van 223 punten. Zelf was ze niet helemaal tevreden over haar proeven, maar toch liet deze combinatie een goede indruk achter bij de jury. De tweede plek moest gedeeld worden en dit maal door Tatjana Mulder en Manon Postma, beiden met 218 punten.

In het middag programma werd gestart in de klasse Z2. Beide proeven werden gewonnen door Annet Koning-van der Velde met haar Sebastiaan R. ,,Ik was echt zeer tevreden over wat we vandaag hebben kunnen laten zien, het ging allemaal zoals het hoorde te gaan en ik heb echt genoten van mijn beide proeven. Als het dan ook nog met twee eerste plaatsen beoordeeld wordt dan kun je ook niet meer dan tevreden zijn. Basje is in goede vorm de laatste tijd, alleen moeten we wel om het tempo denken. Vorige week in Marum lag het tempo iets te hoog en dat zie je dan ook meteen terug in de punten”, aldus Koning.

In de eerste proef wist ze te winnen met 224 punten. Op de voet gevolgd door Jarmilla Peterson met Woody met 223 punten. Daarna wist Laura Zwart zich te plaatsen met alle drie de paarden. De derde plek met 215 punten behaalde ze met Zandokan en de vierde plek met Vince, waar 214 werd genoteerd. De tweede proef werd met ruime afstand gewonnen door Annet Koning. Voor deze proef werden ze beloond met 220 punten. Hier was Laura Zwart tweede met 208 punten en Joanne Westerhof derde met 206.

Annet Koning met Sebastiaan (archief)

In de laatste groep werd de ZZ-licht vereden. De eerste proef kwam op naam te staan van Jarmilla Peterson met Don Chello met 63,71%. Ze werden op geringe afstand gevolgd door Sofia Verduin met Ungaro. Deze combinatie, die op CH Marum afgelopen weekend een zeer goede prestatie liet zien, kon ook nu weer sterk voor de dag komen. Haar score was uiteindelijk 63,43%. Derde was hier Truusje Smeding met Puccini, zij konden 62,86% noteren. De tweede proef wist ze een score te behalen van 61,71% en werd daarmee winnaar van deze groep. Jarmilla Peterson werd nu tweede met precies 60%.
[Stegen.net]