archief
contact
+31 6 53239630

Tevreden dres­suur­rui­ters op CH Roden

RODEN
Goed geor­ga­ni­seerd, mooie prij­zen, veel publiek en een novi­teit: uitsla­gen per SMS. De deel­ne­mers aan de dres­suur­ru­brie­ken van het CH Roden hadden Hemelvaartsdag weinig reden tot klagen. In de ZZ-Licht waren de over­win­nin­gen voor Jarmilla Peterson (Don Chello) en Truusje Smeding (Puccini). In de Z2 won Annet Koning-van der Velde beide proe­ven met Sebastiaan.

De klas­se Z1 werd in de ochtend verre­den. In beide proe­ven lagen de scores erg dicht bij elkaar. Maar Larissa Molenkamp kwam als beste uit de bus met haar paard Whiskey. Zij wisten een score te beha­len van 216 punten. Met dezelf­de score werden Tatjana Mulder en haar paard Zafira twee­de. Manon Postma en Argus waren goed voor een derde plek en dat scheel­de maar één punt met plek één en twee. De twee­de proef werd gewon­nen door Laily Barelds-Willemsen, zij wist hier een over­tui­gen­de score te halen van 223 punten. Zelf was ze niet hele­maal tevre­den over haar proe­ven, maar toch liet deze combi­na­tie een goede indruk achter bij de jury. De twee­de plek moest gedeeld worden en dit maal door Tatjana Mulder en Manon Postma, beiden met 218 punten.

In het middag program­ma werd gestart in de klas­se Z2. Beide proe­ven werden gewon­nen door Annet Koning-van der Velde met haar Sebastiaan R. „Ik was echt zeer tevre­den over wat we vandaag hebben kunnen laten zien, het ging alle­maal zoals het hoor­de te gaan en ik heb echt geno­ten van mijn beide proe­ven. Als het dan ook nog met twee eerste plaat­sen beoor­deeld wordt dan kun je ook niet meer dan tevre­den zijn. Basje is in goede vorm de laat­ste tijd, alleen moeten we wel om het tempo denken. Vorige week in Marum lag het tempo iets te hoog en dat zie je dan ook meteen terug in de punten”, aldus Koning.

In de eerste proef wist ze te winnen met 224 punten. Op de voet gevolgd door Jarmilla Peterson met Woody met 223 punten. Daarna wist Laura Zwart zich te plaat­sen met alle drie de paar­den. De derde plek met 215 punten behaal­de ze met Zandokan en de vier­de plek met Vince, waar 214 werd geno­teerd. De twee­de proef werd met ruime afstand gewon­nen door Annet Koning. Voor deze proef werden ze beloond met 220 punten. Hier was Laura Zwart twee­de met 208 punten en Joanne Westerhof derde met 206.

Annet Koning met Sebastiaan (archief)

In de laat­ste groep werd de ZZ-licht vere­den. De eerste proef kwam op naam te staan van Jarmilla Peterson met Don Chello met 63,71%. Ze werden op gerin­ge afstand gevolgd door Sofia Verduin met Ungaro. Deze combi­na­tie, die op CH Marum afge­lo­pen week­end een zeer goede pres­ta­tie liet zien, kon ook nu weer sterk voor de dag komen. Haar score was uitein­de­lijk 63,43%. Derde was hier Truusje Smeding met Puccini, zij konden 62,86% note­ren. De twee­de proef wist ze een score te beha­len van 61,71% en werd daar­mee winnaar van deze groep. Jarmilla Peterson werd nu twee­de met precies 60%.
[Stegen.net]

gerelateerde berichten
Total
0
Share