Adelinde Cornelissen en Jerich Parzival fit genoeg voor Londen

Adelinde Cornelissen en Jerich Parzival fit genoeg voor Londen

30 juni 2012 21:35 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

ERMELO
Het leek vooraf niet meer dan een formaliteit, maar het moest zaterdag toch nog even gebeuren: Adelinde Cornelissen moest in Ermelo bewijzen dat Jerich Parzival fit is voor Londen. Het duo doorstond de test probleemloos.

Adelinde Cornelissen met Jerich Parzival (archief). ©Jacob Melissen

Sjef Janssen blikte na afloop van de proef tevreden terug. ,,Ik was erg onder de indruk. Vooral in het begin van de Grand Prix was de combinatie erg sterk. Aan het einde raakte Parzival iets vermoeid, waardoor een paar hele kleine foutjes ontstonden. Ik ben er van overtuigd dat in de komende weken Parzival conditioneel nog net iets sterker wordt, waardoor deze kleine foutjes niet meer worden gemaakt”, aldus de bondscoach.

Ook Adelinde Cornelissen was uiterst tevreden. ,,Ik denk dat we een hele goede proef hebben neergezet en met een score van 81.13% ben ik nu dik tevreden”, aldus de amazone.

Naast Adelinde Cornelissen met Jerich Parzival maken ook Anky van Grunsven (Erp) met Salinero en Edward Gal (Harskamp) met Glock’s Undercover deel uit van het Nederlandse Olympische dressuurteam. Komende week zullen in Aken Imke Schellekens-Bartels (Hooge Mierde) met Hunter Douglas Toots en Patrick van der Meer (Naaldwijk) met Uzzo gaan strijden om de vierde plaats, die voor een individuele Nederlandse ruiter beschikbaar is.
[Stegen.net | KNHS]