CH Ter Apel weer in teken Zilveren Monnik

Share
  • 29 juni 2012 16:11

door: redactie, 29 juni 2012 16:11

Jan Burema met Wanda. ©Roos Meertens

TER APEL
Op 7 en 8 juli staat Ter Apel weer in het teken van de paardensport. Op zaterdag 7 juli zijn de pony’s aan zet en op zondag zijn de rubrieken voor de paarden, inclusief de finale om de Zilveren Monnik, die vorig jaar werd gewonnen door routinier Jan Burema.

De hoofdprijzen voor de springruiters worden in Ter Apel traditioneel uitgereikt door de Heer en Dame van Westerwolde, getooid in klederdracht. De winnaar krijgt de hoofdprijs letterlijk in klinkende munt, in een geldbuidel.

Voor de beginnende ponyruitertjes is er weer de mogelijkheid tot het rijden van een Bixie proef, dressuur en springen. Deze wordt verreden op zondagmorgen 8 juli. Op zondag 8 juli komen verder de paarden in de klassen L tot en met ZZ/Z2 aan bod. Ook is er op zondag voor de klasse Z1- en Z2-dressuur paarden de mogelijkheid voor het rijden van een kür op muziek.

Het Concours Hippique Ter Apel vindt plaats op het terrein van de familie Van Schaijk aan ’t Schot in Ter Apel. Beide dagen beginnen de wedstrijden om 08:30 uur en de toegang is gratis.
[Stegen.net]