archief
contact
+31 6 53239630

Geen Aken en geen Londen voor Jeroen Dubbeldam en Utascha

Jeroen Dubbeldam Utascha SFN Outdoor Gelderland
Jeroen Dubbeldam met BMC Utascha SFN. ©Jacob Melissen

ROTTERDAM
Direct nadat Jeroen Dubbeldam tijdens de Grote Prijs van het CHIO de piste verliet met BMC Utascha SFN wist hij het zeker: geen Aken en ook geen Olympische spelen voor hem. ,,Het heeft op deze manier geen zin”, zo liet hij bondscoach Rob Ehrens weten.

Het is voor Dubbeldam een hard, maar ook moedig besluit. In 2000, tijdens de spelen in Sydney, werd de ruiter uit Weerselo met De Sjiem Olympisch kampioen. In 2004 was hij niet in Athene omdat zijn legendarische schimmel niet fit was. In 2008 kon hij niet met Up and Down opdraven, omdat hijzelf een been had gebroken. ,,Kennelijk mag het niet meer lukken sinds 2000.”

Jeroen Dubbeldam tijdens het CHIO met BMC Utascha SFN. ©Jacob Melissen

Het was, richting Londen, de tweede grote tegenslag voor Dubbeldam in korte tijd. Eind vorig jaar raakte hij Simon kwijt, het paard waarmee hij op dat moment de wereldranglijst aanvoerde. Het dier ging over in Amerikaanse handen. ,,Met hem was ik een regelrecht medaillekandidaat geweest.” Dubbeldam kreeg bijna gelijktijdig de beschikking over Utascha, een paard dat eerder werd bereden door Eric van der Vleuten. Dubbeldam: ,,Een paard met kwaliteit maar ook met problemen. Ik wist dat het traject moeilijk zou worden. De tijd bleek te kort.”

Vrijdagavond kwam Dubbeldam in de tweede manche uit op 17 strafpunten. Zondag wist hij bij de eerste hindernis, die in tact bleef, al dat het niet goed zat. ,,Het juiste gevoel was er niet. Ik wist het meteen. Na twee fouten vond ik het zinloos om verder te gaan. Direct nadat ik de ring uitkwam heb ik bondscoach Rob Ehrens van mijn besluit op de hoogte gesteld. Ik ben blij dat ik er nu ben achter gekomen dat het te vroeg is, en niet pas in Londen.”
[Stegen.net | KNHS]

Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel