De Sjiem van Jeroen Dubbeldam gestorven: ‘hij maakte mij beter’

  • 21 mei 2022 19:30
door: redactie, 21 mei 2022 19:30

📌 WEERSELO – Met pijn in het hart heeft Jeroen Dubbeldam afscheid moeten nemen van De Sjiem. Zijn kampioenspaard overleed zaterdag op 33-jarige leeftijd. Met de schimmel behaalde Dubbeldam goud op de Olympische spelen van Sydney in 2000. Sinds 2005 was de Aram-zoon al met welverdiend pensioen.

Dubbeldam maakte het nieuws bekend op Facebook. ,,Met pijn in het hart nemen we vandaag afscheid van De Sjiem. Dank je wel voor het leren, dank je wel voor alles”, zo laat hij weten.

In 1996 kwam De Sjiem (Utrechts dialect voor de schimmel) bij Dubbeldam onder het zadel, door toedoen van diens toenmalige schoonvader Bennie Holtkamp, die helemaal lyrisch was van het paard, dat voorheen door Anne van Vulpen werd gereden.

Jeroen Dubbeldam en De Sjiem tijdens de Olympische spelen van 2000 in Sydney.

Maar makkelijk startte de samenwerking tussen Dubbeldam en De Sjiem niet. Maar in 1998 volgden de eerste successen, met als absoluut hoogtepunt de gouden individuele medaille op de spelen van Sydney.

Dubbeldam noemt De Sjiem een vriend, een leraar en een metgezel. ,,Hij heeft me beter gemaakt, als ruiter en als persoon.”