archief
contact
+31 6 53239630

De Sjiem van Jeroen Dubbeldam gestor¬≠ven: ‚Äėhij maakte mij beter‚Äô

ūüďĆ WEERSELO ‚ÄĒ Aan het lange, mooie en vooral suc¬≠ces¬≠volle leven van De Sjiem is een einde geko¬≠men. De befaamde schim¬≠mel van Jeroen Dubbeldam is zater¬≠dag gestor¬≠ven. De win¬≠naar van goud op de Olympische spe¬≠len van Sydney is 33 jaar geworden. 

ūüďĆ WEERSELO ‚ÄĒ Met pijn in het hart heeft Jeroen Dubbeldam afscheid moe¬≠ten nemen van De Sjiem. Zijn kam¬≠pi¬≠oens¬≠paard over¬≠leed zater¬≠dag op 33-jarige leef¬≠tijd. Met de schim¬≠mel behaalde Dubbeldam goud op de Olympische spe¬≠len van Sydney in 2000. Sinds 2005 was de Aram-zoon al met wel¬≠ver¬≠diend pensioen.

Dubbeldam maakte het nieuws bekend op Facebook. ‚ÄěMet pijn in het hart nemen we van¬≠daag afscheid van De Sjiem. Dank je wel voor het leren, dank je wel voor alles‚ÄĚ, zo laat hij weten.

In 1996 kwam De Sjiem (Utrechts dia­lect voor de schim­mel) bij Dubbeldam onder het zadel, door toe­doen van diens toen­ma­lige schoon­va­der Bennie Holtkamp, die hele­maal lyrisch was van het paard, dat voor­heen door Anne van Vulpen werd gereden.

Jeroen Dubbeldam en De Sjiem tij­dens de Olympische spe­len van 2000 in Sydney.

Maar mak­ke­lijk startte de samen­wer­king tus­sen Dubbeldam en De Sjiem niet. Maar in 1998 volg­den de eer­ste suc­ces­sen, met als abso­luut hoog­te­punt de gou­den indi­vi­du­ele medaille op de spe­len van Sydney.

Dubbeldam noemt De Sjiem een vriend, een leraar en een met¬≠ge¬≠zel. ‚ÄěHij heeft me beter gemaakt, als rui¬≠ter en als persoon.‚ÄĚ


gerelateerde berichten
Total
2
Share