Marc Houtzager de beste in Grote Prijs CHIO Rotterdam

Share
  • 23 juni 2024 23:56

door: redactie, 23 juni 2024 23:56
Rotterdam
stegen.net | persbericht
foto: FEI | Leanjo de Koster

De Grote Prijs van het 75e CHIO Rotter­dam is ge­wonnen door Marc Hout­zager. De ruiter uit Rou­veen klopte met Sterre­hof’s Dante 14 tegen­standers in de span­nende barrage.

Het was een nagelbijtend spannende barrage met maar liefst 15 combinaties die streden om de Grote Prijs van Rotterdam, een 1.60m-springrubriek.

Van die combinaties kwamen er vijf uit Nederland. Harrie Smolders verscheen met Uricas v/d Kattevennen als zevende in de ring en zette tot groot genoegen van het thuispubliek een pijlsnelle tijd neer. Daarmee nam hij het stokje voor de eerste plaats over van de Amerikaanse Laura Kraut.

Smolders kon er helaas niet lang van genieten, want Houtzager startte met Sterrehof’s Dante direct na hem en verbeterde Smolders’ tijd met meer dan een seconde.

De combinaties na Houtzager konden simpelweg niet aan zijn tijd tippen. De Duitser Christian Kukuk kwam wel akelig dicht in de buurt om het Nederlandse feestje te verpesten, maar kwam een halve seconde tekort voor de overwinning. Hij moest genoegen nemen met de tweede plaats, waardoor Harrie Smolders eindigde als derde.

Rit volgens plan

Houtzager won de titel al eerder in 2012. Met deze nieuwe overwinning kon hij zijn geluk niet op. ,,Twaalf jaar geleden won ik hier ook, maar dat is intussen al best lang geleden. Ongelooflijk dat het nu weer is gelukt. Mijn rit ging precies volgens plan maar dit had ik niet verwacht. Toen ik opkeek en de tijd op het scherm zag kon ik niet geloven dat ik sneller was dan Harrie.”


Stegen.net deelt vanaf nu ook berichten via WhatsApp. Je bent dan nog sneller op de hoogte van updates. 

‎Volg het kanaal paardennieuws op WhatsApp: klik hier

Volg ons via Telegram: https://t.me/paardennieuws