Drama op EK Aken: Edward Gal met Undercover uitgesloten

  • 15 augustus 2015 17:11
door: redactie, 15 augustus 2015 17:11

AKEN | STEGEN.NET

Het Europees Kampioenschap in Aken is voor Edward Gal zaterdag met een enorme tegenvaller geëindigd. Glock’s Undercover werd uitgesloten van deelname nadat de jury bloed in de mond constateerde in de Grand Prix Special. Charlotte Dujardin werd kampioen en Hans Peter Minderhoud derde.
Gal Edward met Glock's Undercover tijdens de landenwedstrijd op het EK in Aken. © FEI | Hippo Foto - Dirk Caremans

Gal Edward met Glock’s Undercover tijdens de landenwedstrijd op het EK in Aken.
FOTO: FEI | DIRK CAREMANS

Edward Gal begon al niet fijn aan de Grand Prix Special. De klok tikte seconden weg en Gal moest de piste in, maakte nog een snelle draai en ging vervolgens met een superhete Undercover de baan in. Halthouden lukte niet en gaandeweg de proef leek Undercover alleen maar heter te worden. Daarbij heeft hij zich vermoedelijk op z’n tong gebeten.

Geen kür voor Gal
De hoofdjury luidde daarop de bel, waarna Edward Gal de baan moest verlaten. Hij kan nu ook niet meer in actie komen in de afsluitende kür op zondag. Ironisch genoeg ‘profiteerde’ Hans Peter Minderhoud, die brons won met de wat moegestreden ogende Glock’s Johnson. Kristina Bröring-Sprehe eindigde als tweede met de fraaie Desprados.
https://twitter.com/ChristavanDuin/status/632567468725268480

Diederik van Silfhout werd met Arlando N.O.P. tiende en Patrick van der Meer eindigde met Uzzo op de 13e plaats in de Special.

Uitslag Grand Prix Special
1. Charlotte Dujardin (GBR), Valegro, 87,577%
2. Kristina Bröring-Sprehe (GER), Desperados, 83,067%
3. Hans Peter Minderhout (NED), Glock’s Johnson, 79,034%