NK dressuur: Emmelie Scholtens en Apache favoriet in Lichte Tour

Share
  • 6 juni 2012 23:51

door: redactie, 6 juni 2012 23:51

HOOFDDORP
Emmelie Scholtens greep woensdag de leiding bij het eerste onderdeel van de Lichte Tour tijdens het NK. In de stralende zon reed de amazone uit Schijndel de zevenjarige hengst Apache (v. Krack C) naar de koppositie.

Apache ging met veel schwung door de baan en klom naar een percentage van 74,167%. Op de gedeelde tweede plaats eindigden Lynne Maas (Delft) met Zamora en Adelinde Cornelissen (Nijkerk) met Tiara. Beide amazones eindigden op een score van 71.491%.

Emmelie Scholtens met Apache (archief). ©Roos Meertens

Marlies van Baalen (Brakel) eindigde met BMC Ratzinger (Ricardos x Rubirando) als vierde en met BMC Zigeuner DVB (Gribaldi x Ehrentusch) als vijfde. De verschillen tussen de eerste vijf in het klassement bleven uiterst beperkt en daardoor kan het de komende dagen nog een spannende strijd worden om de podiumplaatsen. Vrijdag om 16.45 uur start het tweede onderdeel van het KNHS Kampioenschap Lichte Tour, terwijl de finale (Kür op muziek) op zaterdagavond om 20.15 uur een aanvang zal nemen.
[Stegen.net | KNHS]