Lynne Maas pakt KNHS-titel in ZZ-Zwaar

  • 16 maart 2012 20:31
door: redactie, 16 maart 2012 20:31

ERMELO
Lynne Maas heeft vrijdag tijdens de KNHS-kampioenschappen dressuur de titel in de ZZ-Zwaar in de wacht gesleept. De amazone uit Schiedam deed dat met Zamora (v. Krack C). Theo Hanzon eindigde als tweede met I.P.S. Zhivago, gevolgd door Diederik van Silfhout op Arlando K.

De drie hoofdrolspelers in de ZZ-Zwaar. ©KNHS/Jacob Melissen

Voor Lynne Maas was het met Zamora de derde titel op rij. Eerder won ze de KNHS kampioenschappen Z2, daarna de KNHS kampioenschappen ZZ-Licht en nu die in de ZZ-Zwaar. ,,Ik vond Zamora in de Kür iets expressiever draven dan in de eerste proef. Dat komt mede omdat ik met iets meer lef durfde te rijden. Voor mij is een groot voordeel dat dit paard met alle onderdelen in de proef lijkt te spelen, waardoor het er allemaal als zeer vanzelfsprekend uitziet”, aldus Lynne, die in de eerste proef als enige een score boven de 70% wist te realiseren en in de Kür genoegen moest nemen met de tweede plek, achter Theo Hanzon met I.P.S. Zhivago.

Grote pechvogel was Emmelie Scholtens met Apache. In het eerste onderdeel kwam de combinatie sterk voor de dag en eindigde als tweede, maar in de kür schrok de KWPN-hengst en kostte het moeite om hem weer bij de les te krijgen en alsnog de onderdelen binnen de tijd te kunnen rijden. Volgens Emmelie Scholtens schrok Apache van fotografen die langs de kant zaten, maar de jury hield het op een spiegeling in de ruit. Scholtens werd door deze storing tiende in de kür en zevende in het klassement.
[Stegen.net]