Hester Bischot wint kür bij Hardenbergse Ruiterdagen

  • 28 juli 2014 16:49
door: redactie, 28 juli 2014 16:49

blokjeHARDENBERG | STEGEN.NET
Hester Bischot uit Dalen heeft tijdens de Hardenbergse Ruiterdagen de kür op muziek gewonnen. Ze was met Macrider Trovador Da Raposa een klasse apart in deze rubriek voor de lichte tour en Grand Prix.

De kür was één van de hoogtepunten tijdens de deels verregende Ruiterdagen, die dit jaar een nog uitgebreider dressuurprogramma kenden. Zo kwamen op Sportpark De Boshoek nu ook de ZZ-licht, de ZZ-zwaar, de lichte tour en de Grand Prix aan bod. Zaterdagavond werd het dressuurprogramma afgesloten met de kür.

In de gecombineerde klasse ZZ-Licht en ZZ-Zwaar ging de overwinning met 71,38% naar Femke Beljon met Zeanine, gevolgd door Petra van Esch met Zarlando (70,63 %). Femke Beljon reed een kwalitatief hoogstaande kür, waarbij de correcte afwerking van de proef en de drafverruiming opvielen.

Hester Bischot met Trovador Raposa. ©Steven Stegen

Hester Bischot met Trovador Raposa (archief).
STEVEN STEGEN

De andere gecombineerde rubriek Lichte Tour/Grand Prix werd gewonnen door Grand Prix-amazone Hester Bischot. De amazone maakt met haar Macrider Trovador Da Raposa een enorme positieve ontwikkeling door en haar kür werd beoordeeld met een eindpercentage van 72,06%, waarbij vermeld mag worden dat één van de juryleden haar kür beoordeelde met maar liefst 76%.

De juryleden Gerritsen en Blanken roemden de wijze waarop het paard door Bischot werd voorgesteld, de fijne en goed passende muziek en de pirouettes die zeer mooi op de plek werden uitgevoerd. Op een goede tweede plaats eindigde Trea Mulder-Dolsma, die tijdens haar gehele kür duidelijk genoot van de inzet en verrichting van haar paard Brinkhofs Zaira. Deze combinatie kreeg als eindpercentage 70,19 %.

Hoogtepunt op de vrijdag was de kwalificatiewedstirjd voor de Subli Cup. Een speciaal opgezette competitie voor jonge, talentvolle dressuurpaarden. Zowel bij de 4-, de 5- als de 6-jarige dressuurpaarden werden hoge percentages uitgedeeld aan de winnende combinaties. De juryleden Bonhof en Blanken-Van der Scheer kenden het hoogste percentage toe aan Ilse van Cranenbroek en het 5-jarige dressuurpaard Emerald S. Met een mooi percentage van 83,60 % en het algemene commentaar ‘paard voor de toekomst, we hebben genoten, prima basis, paard met klasse en fijn voorgesteld’, lijkt deze combinatie een kanshebber tijdens de later dit jaar plaatsvindende finale op het KNHS-centrum in Ermelo.