Nederland slechts zesde in nations cup Aken

Nederland slechts zesde in nations cup Aken

5 juli 2012 22:57 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

AKEN
De Franse springruiters hebben donderdagavond voor 45.000 toeschouwers de landenwedstrijd op het CHIO gewonnen. De Franse equipe klopte Duitsland in eigen huis. De Ierse ploeg werd derde, Nederland slechts zesde.

Bondscoach Rob Ehrens.

De Nederlandse springruiters lieten een totaal van 32 strafpunten noteren. In de eerste ronde bleef Leon Thijssen (met Tyson) foutloos, maar maakten Marc Houtzager, Harrie Smolders en Maikel van der Vleuten één fout (vier strafpunten). Aangezien een resultaat mocht worden geschrapt ging de ploeg met acht strafpunten de tweede ronde in. Daarin ging Van der Vleuten niet meer van start en kreeg Thijssen 12 strafpunten achter zijn naam. Mede daardoor zakte Oranje nog enkele plekken: 6e.
[Stegen.net | ANP]

Uitslag
1. Frankrijk (Angot/Old Chap Tame, Bost/Nippon d’Elle, Leprevost/Mylord Carthago, Guillon/Lord de Theize) 10 strafpunten
2. Duitsland 12
3. Ierland 20
4. Zwitserland 21
5. Groot-Brittannië 31
6. Nederland (Thijssen/Tyson, Houtzager/Sterrehof’s Tamino, Smolders/Exquis Walnut de Muze, Van der Vleuten/VDL Groep Verdi) 32.