archief
contact
+31 6 53239630

Nederlands eventingteam uitgeschakeld na val Elaine Pen

LONDEN
Door een val van Elaine Pen met Vira is de Nederlandse eventingploeg maandag op de Olympische Spelen in Londen uitgeschakeld. Pen viel tijdens de uithoudingsproef bij de watercombinatie van haar paard. Dinsdag staat het springonderdeel op het programma, maar voor het landenklassement doet Nederland daar niet meer aan mee.

De val van Elaine Pen in beeld. ©Liane van Mechelen

Voor het individuele klassement komen de twee andere eventingruiters nog wel in actie. Andrew Heffernan toonde zich maandag tevreden na zijn cross, die hij alleen met tijdfouten beëindigde. Hij staat in het individuele klassement met Corolla nu 32e (63,00). Ook Tim Lips kreeg alleen tijdfouten en bezet na de uithoudingsproef de 38e plaats (73,70) in het klassement.

Tim Lips: ,,Het publiek was geweldig, maar ik had geen tijd om ervan te genieten. Dit is de tweede keer dat ik aan start kom op de Olympische Spelen en ik moet zeggen dat het hier veel fijner verloopt. De Chinezen namen bijvoorbeeld veel teveel foto’s, maar hier zijn er minder foto’s en meer lawaai. Dat helpt enorm.”
[Stegen.net | ANP]

Total
0
Shares
gerelateerde berichten
Total
0
Share