Theo van de Vendel uitgeschakeld na val in Olympische cross

Share
  • 8 augustus 2016 19:01

door: redactie, 8 augustus 2016 19:01

Rio de Janeiro | STEGEN.NET

Theo van de Vendel is maandag bij de Olympische spelen uitgeschakeld op het onderdeel cross country. Van de Vendel maakte met zijn paard Zindane een val. Merel Blom reed sterk, zij staat met Rumour has it na twee onderdelen gedeeld op plaats 20.

Theo van de Vendel ligt op de grond na de valpartij, maar het loopt gelukkig goed af.

Theo van de Vendel ligt op de grond na de valpartij, maar het loopt gelukkig goed af.

Voor Van de Vendel was het een buitengewoon sneu einde van een cross die zo voortvarend begon. Maar Zindane (v. Kreator xx) kwam niet in het midden van het springelement uit en stootte bij de sprong tegen de verticale staander.

Van den Vendel kwam half onder zijn paard terecht, maar bleef ongedeerd. Het leek er op alsof de combinatie met iets te veel snelheid de hindernis probeerde te nemen. De ruiter uit Ederveen speelde al geen rol meer in de strijd om de medailles.

[update] Tim Lips en Alice Naber-Lozeman zijn inmiddels over de eindstreep. Lips pakte met Bayro N.O.P. vaak alternatieve routes en toonde zich na afloop teleurgesteld, vooral over zijn eigen optreden. Lips liep 28 minpunten op vanwege de tijd en staat nu na dressuur en cross op 46.00. Alice Naber liep in de cross met Peter Parker 52 strafpunten op en staat nu op een totaal van 98.20.

[update] Ook Merel Blom is binnen. Ze reed een prima cross met Rumour has It, met geen hindernisfouten en alleen 12.00 voor de tijd. Daarmee is Merel Blom is het klassement de beste Nederlander. Ze staat op een gedeelde 20e plaats.

De Australi√ęr Christopher Burton leidt het individuele klassement. In de strijd om de teammedailles gaat Australi√ę aan kop (150.30), gevolgd door Nieuw-Zeeland en Frankrijk. Duitsland staat vierde en Nederland vijfde. Dinsdag is het springen en is de uitslag bekend.